BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Eyüp Kent Konseyi toplantısı yapıldı

Eyüp Belediyesi,ilçenin sorunlarının konuşulduğu Kent Konseyi toplantısını Osmanlı Parkı Nikah Sarayı'nda gerçekleştirdi.

Abone ol

Eyüp Belediyesi, kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi için düzenlediği Kent Konseyi toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıda bir konuşma yapan Kaymakam Osman Kaymak, Kent Konseyi toplantılarının önemine değindiği konuşmasında şunları söyledi: , "Kent Konseyinin amacı ilçedeki sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, siyasilerin bir araya gelerek o ilçenin bir meclisi gibi çalışması... Kent Konseyi ilçenin sorunlarının konuşulduğu, daha huzurlu ve kaliteli bir yaşamın nasıl sağlanacağını amaçlayan bir konsey çalışmasıdır. Vatandaşlarımızla bir araya gelerek ilçenin sıkıntılarının nasıl çözüleceği ve neler yapılabileceği konusunda bilgi -görüş alışverişinde bulunuyoruz. Kent Konseyi çalışmaları bir ilçe bilincinin geliştirilmesi anlamında çok önemlidir."

Kaymakam Osman Kaymak'ın konuşmasının ardından söz alan Başkan İsmail Kavuncu, Eyüp ilçesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Geleceğin Eyüp'ünün yapılan projelerle şekillendiğini belirten Başkan Kavuncu, Eyüp İstanbul'un parlayan bir yıldızı olacağını söyledi. İlçenin çevresini değiştirecek proje çalışmalarına son hızla devam ettiklerini aktaran Başkan Kavuncu şunları söyledi:

"Kent Konseyi'nde gönüllük esası ile oluşturulan çalışma grupları çok önemli... Bu gruplarda yer alacak olan vatandaşlarımız ilçenin sorunlarına yönelik çalışmalarda görev yapacak.... Oluşturulacak farklı projelerle ilçemizin ekonomik ve sosyal yönden kalkınmasını hızlandırmaya yönelik çalışmalar yürütüyoruz... Kent Konseyi de bu konuda çok önemli bir rolü üstlenmiş durumda... "