BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin'e Önder Sav kalkanı

CHP MYK'ya seçimi büyük gerilim konusu olan Gürsel Tekin'in yeterli oyu alamadığı bu duruma Önder Sav'ın müdahale ettiği iddia ediliyor.

Abone ol

CHP Parti Meclisinde 48 oy alarak MYK'ye seçildiği açıklanan Gürsel Tekin'in gerçekte yeterli oyu alamadığı ancak bazı düzeltmelerle seçildiği öne sürüldü.

Bu iddia Sabah gazetesinde yar aldı. Habere göre Parti Meclisi'nde yapılan seçimde Gürsel Tekin'e aslında 38 oy çıktı. Sonuçlar Genel Sekreter Sav'a iletildi. Ancak Sav, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na karşı bir tavır olarak algılanmaması için bir formül buldu.

Formüle göre, boş olan bazı oy pusulalarına Tekin'in ismi yazıldı. Böylece, 41 oy alması gereken Tekin'e 48 oy çıkması sağlandı ve Tekin MYK'ya seçilmiş oldu.

TEKİN 48 DEMİŞTİ

Resmi açıklamada ise rakamlar çok farklıydı. MYK üyeliğine seçilen Gürsel Tekin toplantı sonrası Parti Meclisi'ne 77 üyenin katıldığını 53 üyenin oy kullandığını ve 48 oyla seçildiğini açıklamıştı.

GÜRSEL TEKİN'İ ÖNDER SAV KURTARDI

23 Mayıs'ta yapılan CHP kongresinde Genel Sekreter Önder Sav ile Gürsel Tekin liste kavgasına girmiş, Önder Sav bu duruma büyük tepki göstermişti. Ancak Kılıçdaroğlu Tekin konusunda ısrarlı olunca Önder Sav'da "tamam" demek zorunda kaldı. Yeterli oyu almamasına karşın Sav Tekin'in MYK üyeliğine seçilmesini sağladı.