BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.428,72
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Memur Kemal'den Erdoğan'a cevap

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kendisi için "Memur Kemal Efendi" diyen Başbakan Erdoğan'a çok sert çıktı.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER


YOZGAT-BAHADIN:
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kendisi için “Memur Kemal” diyen Başbakan Tayyip Erdoğan’a çok sert çıktı. Başbakan Erdoğan'ın "Memur Kemal" sözleriyle bütün memurları aşağıladığını ileri süren Kılıçdaroğlu, “Ben memur Kemal’im, işçi Kemal’im, emekli Kemal’im. Ama hiç kimse bana kalpazan Kemal demedi. Hayali ihracatçı Kemal demedi. Devlete onurla hizmet ettim” dedi.

Siyasette yeni bir sayfa açtıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu bir de söz verdi. Recep Bey'in ezberini bozduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ezberini bozduk. Beklesin kimyasını da bozacağım. Daha sonra vereceğiniz oylarla Recep Bey'in düzenini de bozacağım" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu yurt gezileri kapsamında Yozgat merkezde miting yaptı. Ardından Bahadın şenliklerine katıldı. Kılıçdaroğlu Bahadın'da yaptığı konuşmada Isparta’da kendisine “Memur Kemal” diye seslenen Başbakan Erdoğan’a yanıt verdi.

MEMURU AŞAĞILAYANLAR AŞAĞILANMALI

Başbakan Erdoğan’ın kendisi için Isparta’da “Memur Kemal Efendi” dediğini söyleyen Kılıçdaroğlu bu sözleri için önce Başbakan’a teşekkür etti. Memur olmaktan büyük mutluluk duyduğunu, onurlu bir hizmet verdiğini anlatan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“Ben işçi, memur, emekli Kemal’im. Halkın Kemal’iyim. Başbakan memur diyerek bütün memurları aşağılıyor. Aşağılanması gereken birisi varsa memuru aşağılayanlardır”

EZBERİni BOZDUK, SIRADA KİMYASI VE DÜZENİ VAR

Başbakan Erdoğan'ın devlet yönetme ciddiyetini kavrayamadığını bu nedenle kendisine "Memur Recep" diyemediğini savunan Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben memur, işçi Kemal'im. Ama hiç kimse bana kalpazan Kemal demedi. Hayali ihracatçı Kemal demedi. Devlete onurla hizmet ettim. Efendi olduğum doğrudur. Cebimi düşünmüyorum. Ülkeyi yalan talandan kurtarmak için Recep Bey'in ezberini bozuyorum. Beklesin kimyasını da bozacağım. Daha sonra vereceğiniz oylarla Recep Bey'in düzenini de bozacağım. Bu memur, işçi emekli Kemal kendisi için değil sizin için çalışacak" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞBAKAN'A KEFEN YANITI
DİĞER SAYFADA

[PAGE]


KUL HAKKININ HESABINI SORACAĞIM

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu referandum mitingleri kapsamında gittiği Yozgat’ta da "Biz kefeni giydik Menderes gibi. Verilmeyecek hesabımız yok" diyen Başbakan Erdoğan’a yüklendi. Kılıçdaroğlu, “Kimse sana kefen giydiremez, giydirirse gel bana kardeşinin yanına. Ama kul hakkı yiyorsan senden hesabını sorar bu kardeşin” dedi.

Kılıçdaroğlu genel başkan koltuğuna oturduktan sonra başlattığı yurt gezilerinin 32’incisini Yozgat’a yaptı. Yozgat meydanında 40 derece sıcağın altında konuşan Kılıçdaroğlu’nun hedefinde Başbakan Erdoğan vardı. Yozgat’a siyasetçi olarak ilk kez geldiğini, "inşallah seçimlerden sonra Başbakan olarak geleceğini" anlatan Kılıçdaroğlu Başbakan’a iki tarih verdi, iki iki soru yöneltti.

İşte o tarihler:
”30 Ekim 2002.
Başbakan Yozgat’ta. Yozgat’ın en büyük sorunu iş ve aş. Bize oy verin çözeceğiz diyor. Aradan 8 yıl geçti iş ve aşınız var mı? Kim yalan söyledi, kim kandırdı bu milleti? Bunlar din iman Allah peygamber dedi en temiz duygularımızı sömürdü. Şimdi 4 çekerli ciplerle geziyorlar. Nereden aldılar bu parayı?

3 Mart 2004: Başbakan verdiği bir röportajda aldığı aylıkla geçinemediğini söylüyor. Bunun için şirket kurduğunu anlatıyor. Senin masrafın yok 10 bin lira ile geçinemiyorum diyorsun. Yozgat’lı 600 lira ile nas ıl geçinsin. Hiç vicdanın sızlamadı mı bu lafı ederken.”

KUL HAKKI YEMEK GÜNAH MI?

Kılıçdaroğlu vatandaşlara “Kul hakkı yemek günah mı?” diye sordu. "Evet" yanıtı alan Kılıçdaroğlu, niye o zaman AKP’ye oy verdiklerini sorarak, “Ya kul hakkı yemek serbest olacak ya da kul hakkı yiyenlerden hesap soracaksınız” dedi.

CAMDAN DEĞİL CANDAN KONUŞUYORUZ

Başbakan Erdoğan’ın promterden konuşmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, “İrticaen konuşamaz. İki cam var. Oradan metinler geçer. Camdan konuşur. Bizim gibi yüreği ile candan konuşmaz. Kağıda cama bakmadan öyle konu. Yiğitçe konuş” çağrısı yaptı.

KEFENE GEREK YOK

Kılıçdaroğlu birkaç gün önce Aydın’da, “Biz kefeni giydik Menderes gibi verilmeyecek hesabımız yok” diyen Erdoğan’ın bu sözlerine de Bozok ovası Yozgat’tan yanıt verdi. “Kimse sana kefen giydiremez, giydirirse gel bana kardeşinin yanına. Ama kul hakkı yiyorsan senden hesabını sorar bu kardeşin” dedi.

YİYE YİYE DOYMADIN MI?

Kılıçdaroğlu'nin Başbakan’a bir başka yanıtı ise künefeyle ilgili oldu. Ordu ve Malatya’da kayısı, fındık üreticilerinin sorunlarını anlatırken Başbakan Erdoğan’ın bunları fındık, kayısı olarak algılamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Recep Bey yiye yiye gözün doymadı mı?” diye sordu.

EZAN ARASI

Kılıçdaroğlu Yozgat meydanında yaptığı konuşma sırasında ezan okununca, “Ezan bitsin öyle devam edelim” diyerek ara verdi. Ezandan sonra konuşmasını sürdüren Kılıçdaroğlu, "Kul hakkı yemek günah diyorsan Hayır” oyu sözü aldı.