BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Turgut Reis camii ibadete açıldı

23 Nisan Mahallesi'nde yapımı tamamlanan caminin açılışını Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Keçiören Müftüsü Ahmet Durmuş yaptı.

Abone ol

Keçiören 23 Nisan Mahallesi'nde yaptırılan Turgut Reis Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Ak, şehirlerin sadece binalardan, cadde ve sokaklardan oluşmadığını, yol, asfalt ve kaldırım gibi ihtiyaçların yanı sıra manevi ihtiyaçlarını giderecek mekanların da gerekli olduğunu vurgulayarak, camilerin de kentin bir ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Geçmiş medeniyetlerde merkezlerde bu ihtiyaçlara göre düzenlemeler yapıldığını ancak günümüzde bunun zaman zaman ihmal edildiğini kaydeden Başkan Ak, duyarlı insanların sahip çıkması, halkın katkıları ve kurumların birlikteliğiyle bu ihtiyaçların giderildiğini belirtti.

Müftü Ahmet Durmuş da eski yerleşim yerlerinin cami merkezli olduğunu, meskenlerin ve mekanların camilerden yüksek olmasından haya edildiğini belirttiği konuşmasında, yeni dönemde ise zaman zaman bunun tersi uygulamalara rastlandığını ifade ederek, "Keçiören'de bina altlarında 32 mescidimiz var. Yani kendi evlerimiz yücelerde, Allah'ın evi en altta. Onun için böyle camilere ihtiyaç var" dedi.

Konuşmaların ardından caminin açılışı gerçekleştirilirken, Belediye Başkanı Mustafa Ak, mahalledeki vatandaşlarla görüşerek incelemelerde bulundu.