BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.476,47
HABER /  GÜNCEL

Kahvenin 40 yıl hatırı 50 yıla çıkacak mı?

Kılıçdaroğlu'nun mitinglerdeki kayası ve fındık örneği Sivas'taki yerel gazete yazarlarına da ilham kaynağı oldu.

Abone ol

Sivas'ta yayın yapan Sivas Postası'nın köşe yazarlarından Celaleddin Tokmak, CHP'nin referandumda neden 'hayır' denmesi gerektiğini anlattığı gerekçeleri esprili bir üslupla eleştirdi.

İnternette de dolaşmaya başlayan ve çok fazla yorum alan yazıda Tokmak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'Munzur'un yiğidi' diye bahsediyor. Kılıçdaroğlu'nun Malatya mitinginde "Bu anayasa değişikliği kaysı üreticilerinin sıkıntılarına derman olacak mı? Olmayacaksa 'hayır' demeliyiz' dediğini hatırlatan yazar, hemen ardından bu yazıyı kaleme almaya karar verdiğini açıklıyor.

"Evet' demek için tek bir sebep var. O da cuntacının önünün kesilmesi" diyen köşe yazarı Celaleddin Tokmak, yazısını şu şekilde sürdürüyor: "Ama 'hayır' demek için onlarca neden var. Ben de 'hayır' diyenlere tek tek sordum işte nedenleri; Kart Horoz: Bu Anayasa değişikliği şu anda 77 olan yaşımı yeniden 18'li yıllarıma götürecek mi? Mâdem götürmeyecekse HAYIR. Kel Mustafa: Bu değişiklik saç dökülmesine engel olacak mı? Olmayacaksa HAYIR. Kör Battal: Metin ŞENTÜRK'ün görmeyen gözleri ışığa kavuşacak mı? Kavuşmayacaksa HAYIR. Beynamaz Şaban: Bu anayasa değişikliği Ramazan ayını 7 güne, iftar saatini öğle ezanına çekebilecek mi? Çekemeyecekse HAYIR. Kıllı Fatma: Bu değişiklik kadınlarda istenmeyen tüylere son verebilecek mi? Veremeyecekse HAYIR. Ümitsiz Âşık: "Bir kulunu çok sevdim o beni hiç sevmiyor" Bundan sonra da sevmeyecekse HAYIR. Hürmüz: Bu anayasa değişikliği Yeşilçam filmlerinde Nuri ALÇO'nun kızların gazozuna ilaç katmasını engelleyebilecek mi? Engelleyemeyecekse HAYIR. Ayşe Teyze: Bu anayasa paketi çamaşır makinelerindeki kireç sorununu çözecek bir madde içeriyor mu? İçermiyorsa HAYIR. Esir Muttalip: Bu anayasa değişikliği "şimdi bana kaybolan yıllarımı verecek mi?" Vermeyecekse HAYIR. Evsiz Ahmet: "Odam kireç tutmuyor" Bundan sonra tutacak mı? Tutmayacaksa HAYIR. Bestekâr Recep Efendi: Bu anayasa değişikliği Eurovizyon şarkı yarışmasında birinci olacağımız garanti ediyor mu? Etmiyorsa HAYIR. Mazlum: Ben, eşek sudan gelinceye kadar dayak yerken, eşeğin gelişini hızlandıracak mı bu değişiklik? Öyleyse HAYIR. Tembel Mehmet: Bu anayasa değişikliği hababam sınıfını mezun edecek mi? Edemeyecekse HAYIR. Hâfız Murteza: Bu değişiklikten sonra Kurban Bayramı gene Hac dönemine denk gelecek mi? Gelecekse HAYIR. İsmini vermek istemeyen bir vatandaş: Bu anayasa değişikliği "Yumurta mı tavuktan çıktı, tavuk mu yumurtadan çıktı" sorusuna cevap verebilecek mi? Öyleyse HAYIR Kahveci Eşref: Bu değişiklik bir fincan kahvenin 40 yıl olan hatırını 50 yıla çıkarabilecek mi? Çıkarmayacaksa HAYIR.