BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bitlis'in altın anahtarını o aldı

Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94'ncü yılı kutlamalarına katılmak üzere Bitlis'e gelen, işadamı Ahmet Eren'e ilin altın anahtarı verildi.

Abone ol

Bitlis Belediyesi'nde Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu onuruna verilen yemekte şehrin altın anahtarını Bitlis'e eğitim alanında yaptığı yatırımlarından dolayı İşadamı Ahmet Eren'e verildi.

Şehrin altın anahtarını Ahmet Eren'e veren Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Bitlis'e yaptığı yatırımlardan dolayı duydukları memnuniyetin bir simgesi olan şehrin altın anahtarını hediye ettiklerini söyledi.

Başkan Alaydın, Bitlis'in tarihi boyunca eğitime önem veren bir kent olduğunu belirterek, “İşadamımız değerli hemşehrimiz Ahmet Eren'in Bitlis'in eğitimine sunduğu hizmetlerinden dolayı Bitlis halkı adına teşekkür ediyorum. Bu vesile ile şehrimizin altın anahtarını kendisine takdim etmekten büyük onur duyuyorum. Bu çerçevede Ahmet Eren gibi Bitlis'e katkılarını esirgemeyen İşadamı Cemil Özgür'e, Nezir Gencer'e ve ismini sayamadığım tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Şehrin altın anahtarını Belediye Başkanı Alaydın'ın elinde alan Bitlisli İşadamı Ahmet Eren ise bu güne kadar doğduğu yere vefa borcunu yerine getirmeye çalıştığını belirterek, “Bitlis'e hizmet etmekten dolayı son derece memnunuz. Biz Bitlislileri önemsiyoruz. Yaşadığımız müddetçe de Bitlis'e hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu.
Törende, Bitlis'e katkı sunan Cemil Özgür'e de üzerinde beş minare resmi bulunan bir vazo hediye edildi.