BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,74
ALTIN 2.408,31
HABER /  GÜNCEL

Edirnekapı Şehitliği fena karıştı

Demokratik açılım şehit ailelerini çok kızdırdı. İki taraf Edirnekapı Şehitliği'nde karşılaştı tansiyon gerildi.

Abone ol

Edirnekapı Şehitliği'nde bir araya gelen şehit aileleri, hükümetin 'Kürt açılımı'nı protesto etti. Basın mensuplarına açılımı destekledikleri için tepki gösteren şehit yakını, bir muhabiri tokatladı.

Aynı dakikalarda, şehitlik bahçesinde açılımı destekleyen de eylemdeydi. Grup üyeleri kefen giyip yere yattı. Onları gören şehit yakınları tepki gösterdi. Bir şehit annesi müdahalede bulunmadığı için polisi protesto ederken bayıldı.

Edirnekapı Şehitliği'nde saat 12.00'da bir araya gelen İstanbul Şehit Aileleri Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (Şadder) üyeleri, hükümetin 'Kürt Açılımı'nı protesto ederek, basın açıklaması yaptılar.

İzin vermeyeceğiz

ŞADDER Genel Başkanı Şencan Bayramoğlu, milli menfaatlerimize hizmet etmediği açıkça anlaşılan karanlık bir kampanyanın bütün hızı ile sürdüğünü belirterek, "Şehit anneleri vatana ihanet etmiş eli kanlı teröristlerin aileleriyle aynı kefeye konmaya ve bizim acımız onların durumu ile eşitmiş gibi gösterilmeye çalışılıyor. TSK'nın teröre karşı sürdürdüğü 25 yıllık şerefli mücadelenin devletimizin terörle mücadele uğruna harcadığı yüz milyonlarca doların heba olmasına ve şehitlerimizin kanlarının yerde kalmasına canımız pahasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Kansızlarla diğer Kürtler bir tutulamaz

Oğlu teröristlerce şehit edilen ve kendisi de bir Kürt olan Celal Ataş, "Bizler vatanımıza milletimize bağlı insanlarız. Her Kürt aynı değildir. Dağdaki kansızlarla diğer Kürtler bir tutulamaz. Çocuklarımızı bu vatana kurban ettik. PKK'lılarla görüşülmesine ve bize hiçbir şekilde danışılmamasına karşıyız" şeklinde konuştu.

Şehit babası gazeteciyi tokatladı

Bayramoğlu ve şehit yakınlarının konuşması sırasında şehit babası Fevzi Canik, görevini yapan gazetecilere açılımı destek verdikleri gerekçesiyle hakaret etti. Fevzi Canik, diğer şehit yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılırken, belindeki ruhsatlı tabancası da yere düştü. Bir televizyon muhabirini de tokatlayan Canik, daha sonra uzaklaştırıldı.

İlk önce silah bıraksınlar

Türkiye Harp Malulu, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği de şehitlik içerisinde Mevlid okutup, ziyaretçilere pilav dağıttı. Türkiye Harp Malulu, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği İstanbul Şube Başkanı Gönül Alpaydın, hükümetin Kürt açılımını yanlış bulduklarını söyledi. Alpaydın terörün bitmesini kendilerinin de istediğini belirterek, "İlk önce silahlarını bırakmalılar. Cezalarını çektikten sonra bu açılım gerçek manada kabul görebilir" dedi.

Açılıma destek veren grup kefen giydi

Şadder'in basın açıklamasının ardından saat 12.30'da ise, kendilerine Barış ve Kardeşlik İçin Gençlik Birliği adını veren grup, Kürt sorununun çözümü için basın açıklaması yaptı.

Ellerinde "Ölüm değil Kürt sorununa çözüm istiyoruz" yazılı pankart açan grup üyelerinin basın açıklaması sırasında kefene sarılan 2 kişi de ölümleri protesto etmek için yerde yattılar. Grup üyeleri Kürt açılımını destekleyerek ilk defa çözüme bu kadar yaklaşıldığını savundular.

Şehik annesi bayıldı

Bu sırada, bazı şehit yakınları da basın açıklamasını yapan gruba tepki gösterdi. Emniyet yetkililerine "neden burada basın açıklaması yapılmasına izin veriyorsunuz" diye bağıran bir şehit annesi de baygınlık geçirdi. Basın açıklaması polisin önlemleri neticesi olaysız sona erdi.