BIST 10.170
DOLAR 32,37
EURO 34,70
ALTIN 2.390,46
HABER /  EKONOMİ

Faizler tarihin en düşük seviyesinde

Global piyasalarda artan risk iştahıyla gösterge faizde tek haneli seviyeler yeniden görüldü.

Abone ol

Perşembe günü spot kapanışta yüzde 10.05 ve valörlü kapanışta yüzde 10.01 olan 11 Mayıs 2011 itfalı gösterge kıymetin ortalama bileşik faizi yüzde 9.80 ile tarihin en düşük düzeyine geriledi.

Bankacılar, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu kararı öncesi tek hanede kalıcılığın zor olduğunu söylediler.

Borsada da alıcılı seyir gözleniyor. İMKB Ulusal 100 Endeksi ilk seans sonunda yüzde 1.1 artışla 44 bin 981 puana yükseldi. Endeks seans içinde en yüksek 45 bin 253 puanı gördü.

Japonya'nın Nikkei endeksi, Euro bölgesinden gelen olumlu GSYH verisi ve dünyanın en büyük perakende zinciri Wal-Mart'ın ikinci çeyrek sonuçlarının, beklentilerden kötü gelen ABD perakende satışlar ve istihdam verilerinin olumsuzluğa baskın gelmesiyle son 10 ayın en yüksek seviyelerine ulaştı. Aynı gelişmeler doların değer kaybetmesinde de etkendi.

Ekonomi konusundaki olumlu beklentiler emtia fiyatlarını da yukarı yönlü etkiledi. Avustralya doları, Avustralya merkez bankası başkanının açıklamalarının ardından yıl sonundan önce bir faiz artırımının fiyatlanmaya başlamasının etkisiyle yılbaşından beri en yüksek seviyeye ulaştı.