BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Ecevit'in partisine şair başkan

Liderliğini Rahşan Ecevit'in yaptığı DSHP'nin İzmir İl Başkanı seçildi. İzmir'in başkanı merhum şair Ecevit gibi şair...

Abone ol

Liderliğini Rahşan Ecevit'in yaptığı Demokratik Sol Halk Partisi'nin İzmir İl Başkanlığı'na işçi ve şair Hazal Beytaş atandı. Beytaş'ın merhum Bülent Ecevit'in şiirleri seslendirdiği bir albümü de bulunuyor.

Demokratik Sol Parti ile yollarını ayıranlar Rahşan Ecevit'in liderliğinde DSHP'yi kurdu. Partiyi İzmir'de, DSP'ye 20 yılını veren Hazal Beytaş örgütlemeye başladı. İşçi olan Beytaş, merhum Bülent Ecevit gibi şiire olan düşkünlüğüyle tanınıyor. Şiir yazan, dinletiler düzenleyen Beytaş'ın Ecevit'in şiirlerini okuduğu albümü büyük ilgi gördü. İzmir'de masrafları 21 kişilik il yönetim kurulu tarafından karşılanan, Basmane 9 Eylül Meydanı'ndaki 50 metrekarelik İl Başkanlığı binasında hizmet veren DSHP, 30 ilçeden 21'inde örgütlendi.

Beytaş, DSP'den kopma gerekçelerini partinin demokratik sol ve Kemalist çizgiden uzaklaşmasıyla açıklarken bir ‘bölen’ olmadıklarını da ısrarla vurguladı. Beytaş, şöyle dedi:

“Bu partiyi halk kurdu ve halkın olacak. DSP'de kalan arkadaşlarımızdan eleştiri almıyoruz aksine bize ‘burada direnip partiyi kendi çizgisine çekeceğiz ve sizinle birleşeceğiz’ diyorlar. İki seçime de kasası en dolu parti olarak girdik buna rağmen büyük hezimet yaşadık. Ancak bardağı taşıran DSP'nin Kemalist çizgiden uzaklaşması oldu.”

Beytaş, partisinin 2011 genel seçimlerine girebileceğini öne sürerek, seçime girebilmek için 40 ilde örgütlenmek yeterli olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“11 ilin yönetim atandı, en kısa zamanda diğerleri de tamamlanacak. Kongrelerimizi de yapıp, seçime gireceğiz. Liderimiz Rahşan Ecevit, 15 Nisan'dan sonra İzmir'e gelip, İl Başkanlığı'nın açılışını yapacak.”