BIST 10.275
DOLAR 32,25
EURO 34,77
ALTIN 2.407,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu yemekte tatlıya ihtiyaç yok!

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 1 kişinin ölümü ile iki aile arasında başlayan kan davasını çözmek için yemek düzenlendi...

Abone ol

Kan davalarının sıkça yaşandığı Diyarbakır'da özlenen bir son yaşandı. Bismil ilçesinde bir kişinin ölümü ile iki aile arasında başlayan kan davası düzenlenen bir barış yemeği ile çözüldü.

Bismil İlçe İnsan Hakları İhlallerini İncelme, Araştırma ve Değerlendirme Komisyonu Üyesi Nufer Şen, bir düğün salonunda verilen barış yemeği öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Yukarısalat Köyünde oturan Yüksel ve Göger aileleri arasında geçen yıl çocuk kavgası yüzünden çıkan kavgada Sırrı Yüksel'in hayatını kaybettiğini söyledi.

Kan davasının devam etmemesi için girişimlerde bulunduklarını belirten Şen, 'Bizler bu olayı tasvip etmedik, tarafların bizi kırmadan bir araya gelmeleri, kucaklaşmaları bizleri sevindirdi. Biz de onlara şükran borçluyuz' dedi.

Bismil Müftüsü Hanifi Ballı'nın yaptığı konuşmanın ardından her iki ailenin fertleri birbirleri ile barıştıktan sonra birlikte yemek yedi.

Barış yemeğine Yüksel ve Göger ailesinin fertleri ile çok sayıda davetli katıldı.