BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,83
ALTIN 2.414,43
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tiyatrolar Günü'nde ücretsiz Kürtçe oyun

Diyarbakır Belediyesi Şehit Tiyatrosu 27 Mart Tiyatrolar Günü'nde ücretsiz Kürtçe oyun sergileyecek.

Abone ol

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (DBŞT), 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde hem çocuk oyunu Çiya Gihişt Behrê hem de Çirokek Zivistanê adlı oyunlarını ücretsiz oynayacak.

DBŞT Genel Sanat Yönetmeni Rüknettin Gün 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde, Uluslararası Tiyatro Enstitüsü bir tiyatrocuya hazırlattığı 2010 Tiyatro Bildirisi'ni oyun öncesinde hem Türkçe hem de Kürtçe okuyacaklarını söyledi.

Gün, 27 Mart Cumartesi günü saat 11.00'de Çiya Gihişt Behrê adlı çocuk oyunu ile saat 15.00'te Çirokek Zivistanê oyununu ücretsiz oynayacaklarını bildirdi. Gün, çocuk oyunu öncesinde okuyacakları Tiyatro Bildirisi'ni sadeleştirip çocukların anlayacağı bir metne dönüştüreceklerini söyledi.
 
Gün, Dünya Tiyatrolar Günü'nde tiyatroların yaşadıkları sorunların da gündemleştiğini belirterek, “Biz de Kürtçe tiyatronun yaşadığı sorunların bilinmesi için çaba sarfedeceğiz” dedi. Tiyatroların bir çok sorun yaşadığını ama Kürtçe tiyatronun bu sorunlardan daha farklı ve ağır sorunlar yaşadığını ifade eden Gün, bu sorunların ana kaynağının Kürtçe tiyatronun meşru ve eşit görülmemesinden kaynaklandığını söyledi.