BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.412,56
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çalıştıkları fabrikayı taş yağmuruna tuttular

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Çemen Tekstil'de devam eden grevin 71. gününde işçiler fabrikayı taşladı.

Abone ol

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) Çemen Tekstil'de devam eden grevin 71. gününde fabrikayı taşlayan işçilere polis müdahale etti.

İddiaya göre, grevde olmayan işçilerin servislerle fabrikaya gelişi sırasında grevci işçiler, taşlı saldırıda bulundu. Fabrika önünde bekleyen güvenlik kuvvetleri ise taşlı saldırıda bulunan işçilere müdahalede bulundu. Müdahale sırasında bazı işçiler ve onlara destek vermek için fabrika önünde bulunan ve arada kalan çocukları da yaralandı. İşçilerin taşlı saldırısı ve polisin müdahalesi ise fabrikanın güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Taşlı saldırı sırasında fabrikanın idari bölümünün camları kırıldı.

Yaşanan gerginlik sonrasında işçiler, fabrika girişi önünde oturma eylemi başlattı. İşçilerin oturma eylemi başlattığını duyan ve bazı programlar için Gaziantep'te bulunan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de, fabrika önüne gelerek işçilere destek verdi.

Grevde olmayan ve olaylar sırasında içeride çalışan işçiler ise bir süre mahsur kaldı. Grevci işçilerin fabrika önünden ayrılmaması üzerine Gaziantep İl Emniyet Müdürü Halil Yılmaz olay yerine gelerek sendika yetkilileriyle görüştü. Yapılan görüşme sonrasında içeride bir süre mahsur kalan işçiler alınan güvenlik tedbirleriyle servislere bindirildi. Grevci işçilerin protestoları altında servislere binen işçiler, fabrikadan ayrıldı.