BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Ankara'dan iş dünyasına destek

ASO'nun öncülüğünde Ankara İş Dünyası örgütlerinin kurduğu güçbirliği platformunun başkanı Nurettin Özdebir

Abone ol

Ankara'da kurulmuş iş dünyası örgütleri, Ankara Sanayi Odasının (ASO) öncülüğüyle ''Ankara İş Dünyası Platformu'' adıyla bir güçbirliği platformu kurdular.

Platformun Başkanlığını ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Başkan Yardımcılığını ise TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak yapacak.

ASO'dan yapılan açıklamaya göre, Ankara İş Dünyası Platformu, Nurettin Özdebir'in ev sahipliğinde dün ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Özdebir, platformun kuruluşu nedeniyle yaptığı açıklamada, sivil toplum örgütlerinin çağdaş demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olduğuna dikkat çekerek, 21. yüzyılın, sivil toplum örgütlerinin dönemi olacağını, yarattıkları bu güçbirliğiyle Ankara için bir sinerji yaratacağımıza inandığını bildirdi.

Bütün çabalarının Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 yılında Ankara;yı dünyanın en önemli başkentleri arasına sokmak için olacağını ifade eden Özdebir, iller Arası Rekabetçilik Endeksine göre Ankara'nın İstanbul'dan sonra ikinci sırada olduğunu belirterek, ''Ankara beşeri sermaye ve yaşam kalitesi endeksine göre ise birinci sırada. Bu avantajlı yanlarımızı mutlaka öne çıkaracak çalışmalar yapmalıyız'' dedi.

Erişilebilirlik endeksinde ise Ankara'nın beşinci sırada olduğunu kaydeden Özdebir, en olumsuz gözüken yanlarından birinin bu olduğunu belirtti.

Bu olumsuzluğu gidermek için iki önemli noktanın olduğunu ifade eden Özdebir, bunlardan birincisinin mutlaka demiryolu taşımacığılını geliştirmek ikincisinin ise Ankara'dan yurt dışına yapılan direk uçuşların yetersizliği olduğunu kaydetti.

Özdebir, ''Global dünyada direk uçulamayan yere köy gözüyle bakılıyor. Direk uçuş için yaptığımız çabalar olumlu sonuç vermeye başladı. Ama yeterli değil, direk uçuş sayısının çok daha fazla artırılması gerekli'' dedi.

Özdebir, Ankara İş Dünyası Platformu'nun, bazı bankaların İstanbul'a gitme süreciyle başlayan Ankara'nın kayıplarını durduracak ve bunları telafi edecek çalışmalara imza atacağına inandığını da sözlerine ekledi.

Ankara İş Günyası Platformu şu kuruluşlardan oluşuyor:

''Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV), Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD), Akyurt Sanayici ve İşadamları Derneği (AKSİAD), Ankara Kadın Girişimciler Kurulu, Ankara Genç Girişimciler Kurulu, Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD), Ankara Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği (ANGİKAD), Kazan Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD), Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD), Genç Girişim ve Yönetişim Birliği (GGYB), Hasanoğlan Sanayici ve İşadamları Derneği (HASİAD), MÜSİAD Ankara Şubesi, Ostim Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticiler Derneği (ORSİAD), Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD), Sincan Etimesgut Sanayici ve İşadamları Derneği (SİSİAD), TÜGİAD Ankara Şubesi.''