BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.467,31
HABER /  GÜNCEL

EADS adını Airbus Group olarak değiştiriyor

Airbus uçaklarının bağlı olduğu ana şirket EADS (Avrupa Havacılık Savunma ve Uzay Şirketi), şirketin adını başarılı ticari uçağının ardından Airbus olarak değiştireceğini açıkladı.

Abone ol

Airbus uçaklarının bağlı olduğu ana şirket EADS (Avrupa Havacılık Savunma ve Uzay Şirketi), şirketin adını başarılı ticari uçağının ardından Airbus olarak değiştireceğini açıkladı.

Şirketin isminin Airbus Group olacağı ve ticari uçak, savunma - uzay ve helikopter olmak üzere üç birimden oluşacağı belirtiliyor.

EADS, tüm dünyada tanınan Airbus markasını kullanmanın, şirketin farklı faaliyetleri ve birimleri arasında entegrasyon ve uyumu arttıracağını ifade etti.

Şirket bünyesindeki isim değişikliğinin 2014'ün Ocak ayında başlayacağı ve yılın ikinci yarısında tamamlanmasının beklendiği kaydedildi.

EADS Yönetim Kurulu Başkanı Tom Enders, "İsim değiştirmek, tüm şirketi, küresellik, yenilikçilik ve entegrasyonla özdeşleşen ayrıca gelirimizin üçte ikisini sağlayan sahip olduğumuz en iyi marka altında toplamak anlamına geliyor" dedi.

Şirket kârı yüzde 15 arttı

EADS'ın duyurusu, şirketin yılın ikinci çeyreğindeki net kârının yüzde 15 artarak 518 milyon dolara çıktığının açıklanmasına rastladı.

Şirket, yılın ilk altı aylık döneminde, 722 uçak siparişi alındığını da açıkladı. Bu rakam 2012 yılının ilk yarısında 230'du.

EADS, Paris’te düzenlenene Havacılık Fuarı'nda da büyük başarı elde ettiklerini, bu fuarda 241 uçak siparişi alındığını açıkladı.

Şirketin Airbus biriminin 2013 yılı üretim hedefleri de yüzde 25 arttırılarak 1000 uçağa çıkarıldı. Ancak yıl içinde teslimatı yapılacak A380 uçaklarının sayısının düşük olmasının şirket gelirine de yansıyacağı, 2013 yılında büyüme oranının çok yüksek olmayacağı ifade ediliyor.

Airbus, jet uçakları pazarında Boeing şirketiyle ezeli bir rekabet yaşıyor. Boeing, 2012 yılında hem üretimde hem de teslimatta Airbus'ı geride bıraktı.

EADS, uzun menzilli, çift motorlu ve geniş gövdeli Airbus A350 XWB uçaklarında önemli bir ilerleme kaydedildiğini açıkladı.

Haziran ayında yapılan ilk uçuşun ardından tüm uçuş sistemlerinin başarıyla denendiğini belirten EADS, bundan böyle A350 programının en kritik aşamasına gelindiğini ifade etti.

A350 uçaklarının piyasaya hazırlık aşamasının belli riskler taşıdığını belirten EADS, üretim takvimi, uçağın performansı ve maliyetlerin yakından izlendiğini belirtti.