BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,99
ALTIN 2.446,59
HABER /  GÜNCEL

Almanya'da sigara kiracıyı evinden etti

Almanya'da bir mahkeme kendi evinde sigara içen birinin sigara dumanının apartmanın umumi alanlarına sızması durumunda evden çıkarılabileceğine hükmetti.

Abone ol

Eski Almanya Başbakanı Helmut Schmidt, Çin Başbakanı Li Kıçiang'la görüşmesinde sigara yakıyor.

Almanya'da bir mahkeme kendi evinde sigara içen birinin sigara dumanının apartmanın ortak kullanım alanlarına sızması durumunda evden çıkarılabileceğine hükmetti.

74 yaşındaki davalı Friedhelm Adolfs evinde yalıtım sorunu olmasından sorumlu tutulamayacağını söylediyse de hakim, şikayetçi ev sahibi ve apartman sakinlerini haklı buldu.

Kırk yıldır evinde sigara içen tiryakinin komşuları merdiven boşluğunda bile sigara kokusu alabildiklerinden şikayetçi olmuş; Adolfs ise kapı aralığından duman sızmasını engelleyemeyeceğini savunmuştu.

Ama Düsseldorf'daki mahkeme kiracının çıkarılabileceğine hükmetti.

Mahkeme kararı öncesinde eylemler düzenleyen tiryakiler 'haşin ve totaliter' olarak niteledikleri görüşleri protesto etti.

Almanya'da birçok sigara tiryakisi bulunuyor. Eski Başbakan Helmut Schmidt, televizyon röportajlarında sigara içmekte ısrar ediyor. Schmidt bir röportajda 13 sigara içmişti.

94 yaşındaki eski liderin bir arkadaşı, Avrupa Birliği'nin yasaklama ihtimaline karşı Schmidt'in 38 bin mentollü sigara depoladığını söylemişti.