BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.513,50
HABER /  DÜNYA

İsrailli Bakanı öyle birine benzetti ki !

İsrail Ekonomi Bakanı ve Yahudi Evi Partisi lideri Naftali Bennett’in, kabine toplantısında sarf ettiği, "Ben şimdiye kadar çok Arap öldürd...

Abone ol

İsrail Ekonomi Bakanı ve Yahudi Evi Partisi lideri Naftali Bennett’in, kabine toplantısında sarf ettiği, "Ben şimdiye kadar çok Arap öldürdüm hayatımda. Bunda hiçbir problem yok" şeklindeki sözlerine sert tepki gösteren AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Bennett’i Hitler’e benzetti.
İçten, İsrail’i terörist bir devlet olarak gördüğünü belirterek, Bennett’in kullandığı ifadeyle bunu kanıtladığını dile getirdi. Bennett’i Adolf Hitler’e benzeten İçten, "İsrail, terörist bir devlettir. Bir ekonomi bakanının kalkıp da bu şekilde konuşması teröre verdikleri desteği ve nasıl bir terörist bir devlet olduklarını bir kere daha kanıtlamıştır. Çünkü bir bakanın suçu ne olursa olsun insanları yargılamadan, hukuku hiçe sayarak kişisel ön yargısı ve kanaatiyle çok sayıda insan öldürdüm demesi dünya çapında bir skandaldır. Meşru bir zeminde siyaset yaptığını iddia eden bir siyasi figür bu cümleyi kullanıyorsa bizzat kendisinin terörist olduğu anlamına gelir. Biz yıllardır İsrail’in işgalci ve terörist bir devlet olduğunu söyleyip duruyoruz. Bennet de bu açıklamayla dediklerimizi fazlasıyla kanıtlamıştır. İsrailli bakanın kendisine ve partisinin görüşlerine yakışan bu sözler Filistin-İsrail barış görüşmelerine vurulmuş bir darbedir. Söyler misiniz Bennet’in Hitler’den ne farkı var? Demek ki fırsatını bulsa onlarca yıldır gündemde tuttukları soykırımı kendileri yapacaklar. Ve bunda da bir beis görmüyorlar” dedi.

"BİZ SELAHADDİN EYYUBİ’NİN MİSYONUNDAN GELİYORUZ"
İçten, "Biz Selahaddin Eyyubi’nin misyonundan geliyoruz. Selahaddin Eyyübi, İsrailli bakan Bennett’in açıklama yaptığı toprakları ve Kudüs’ü katliam yapmadan ve en önemlisi gönülleri fethederek almıştır. Tıpkı Diyarbakır’ı İslam ordularıyla alan Halid Bin Velid gibi. Tıpkı İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet gibi. Ve tarihimizin hiçbir döneminde dini, dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun insan öldürmekle gurur duymadık. Ve asla hukukun dışında hiçbir eylemin dışında olmadık ve olmayacağız da. Unutulmamalıdır ki Filistin toprakları İslam dünyasına ait ümmet topraklarıdır ve o topraklar Filistin’e aittir, Yahudilere değil. Siyonist İsrail, yıllardır Müslüman kanı dökerek bu toprakları işgal etmiş ve kelimenin tam anlamıyla dağdan gelip bağdakini kovmuştur" diye konuştu.

"İKİ YÜZLÜ BATI SOYKIRIMA SESSİZ KALMAKTADIR"
Amerika, insan hakları örgütleri, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler olmak üzere İsrail’in Filistin’de yaptığı katliama, soykırıma sessiz kaldığını kaydeden İçten, bir bakanın ağzından devletin resmi dili olarak dökülen bu söylem karşısında kimsenin sesinin çıkmadığını söyledi. İçten, "Batının iki yüzlülüğü ve haçlı zihniyeti değil de nedir? Bu lafları eğer Müslüman bir ülkenin bakanı ’Ben çok Hristiyan öldürdüm’ deseydi ortalık ayağa kalkar ve emin olun dünya gündeminde sürmanşet olurdu. İyi ki başta Selahaddin Eyyübi, Fatih Sultan Mehmet ve Halid Bin Velid gibi belagatli ve merhametli komutanlarımız, ecdadımız bu kana susamışlar gibi düşünmemiş. Eğer ecdadımız din milliyetçiliği, ırk milliyetçiliği yapmış olsaydılar bugün Bennett’in ne kendisi ne de Yahudilerin büyük bir kısmı yeryüzünde olmazdı" şeklinde konuştu.

"YAHUDİLER MÜSLÜMAN EGEMENLİĞİNDE SORUNSUZ YAŞAMIŞLARDIR"
Yahudilerin yüzlerce yıl en rahat ibadetlerini ve inançlarını Osmanlı hükümranlığı altında yaşadıklarını anlatan AK Parti’li İçten, “Fatih Sultan Mehmet’in ’Amannamesi’ne bakın, orada bugünkü insan haklarının çok daha gelişmiş şeklini göreceksiniz. Biz hiçbir gayri müslimi inancından, dininden dolayı katletmedik. Ama İşgalci İsrail bakanı Bennett ve onun temsil ettiği zihniyet, alçakça, insanlık haysiyeti ve şerefini ayaklar altına alacak şekilde insanları katletmiştir. Bu yüzden Bennett, İsrail’in Hitler’idir. İnsan hayatı her dinde en kutsal şeydir. Sonuç olarak haince, hunharca, insanlık dışı ve kafatasçı bir zihniyetle karşı karşıyayız. Ama biz dini ve etnik milliyetçiliği, hukuka aykırı her şeyi reddediyoruz. Barış ve sevgi dini olan İslamiyet’in insanların kardeşliğini ve yoklukta eşitliğini simgeleyen mübarek Ramazan ayında bu söylenen sözler yalnız Arap alemine değil, İslam alemine de yapılmış büyük bir hakaret ve tehdittir. Umarım ki bu haberi sayın Obama ve AB ülkelerinin liderleri de okumuşlardır" ifadelerini kullandı.
(İHA)