BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,67
ALTIN 2.418,88
HABER /  DÜNYA

Panik butonu panikletti

Adana’da eski kocası tarafından tehdit edildiği için ikinci kez panik butonu verilen kadın, pazara gittiği sırada cebine koyduğu panik buton...

Abone ol

Adana’da eski kocası tarafından tehdit edildiği için ikinci kez panik butonu verilen kadın, pazara gittiği sırada cebine koyduğu panik butonu yanlışlıkla çalışınca, polis alarma geçti.
Fırat Ç. ile 2003 yılında evlenen Sıdıka Ç. (38), eşi işsiz kalınca evlere temizliğe giderek çalışmaya başladı. İddiaya göre, eşi elinden parasını alıp dövmeye başlayınca, 1 çocuk annesi kadın, eşinden 2009 yılında ayrıldı. Sığındığı babası tarafından da, "Sana bu adamla evlenme demedim mi?" denilerek kovulan ve sığınmaevine yerleşen kadın, pastanede çalışırken Battal S. (41) ile tanıştı. Kısa süre sonra Battal S. ile dini nikahla evlenen ve 2 çocuğu daha olan Sıdıka Ç., iddiaya göre eşi tarafından para karşılığı fuhuş yapmaya zorlandı. Fuhuş yapmak istemeyince de devamlı dayak yiyen kadın, 2012 yılında eşini terk edip yeniden sığınma evine yerleşti, çocuklarını da yuvaya verdi. Eşi tarafından eve dönmesi istenen kadın, dönmek istemediğini söylemesi üzerine, ölümle tehdit edildiğini ileri sürdü. Battal S., takip ettiği Sıdıka Ç.’yi defalarca sokakta da yakalayıp döverken, en son otomobille kaçırıp öldüresiye dövdükten sonra boş bir tarlaya attı. Vatandaşlarca kanlar içinde bulunup hastaneye kaldırılan kadın, ölümden döndü. Sıdıka Ç.’nin şikayeti üzerine Battal S. hakkında 5 ayrı dava açılırken, 8 ayrı suç duyurusuyla ilgili de soruşturma sürüyor. Açılan davalar üzerine Sıdıka Ç.’ye koruma kararı ve panik butonu verildi ancak, panik butonu bir ay sonra tekrar alındı. Yetkililer, panik butonunun süreli olarak verildiğini, kadının ise kullanmadığı için geri alındığını bildirdi. Şiddet mağduru kadının eski eşinin ölümle tehdit ettiği gerekçesiyle tekrar başvurması üzerine yeniden panik butonu ve koruma verildi.

BASINA TEPKİ
Öte yandan, Sıdıka Ç. bugün sabahleyin evinin yakınına kurulan pazara alışveriş yapmaya gitti. Giderken de panik butonunu yanına alarak kot pantolonun cebine koydu. Pazarda alışveriş yaptığı sırada pantolon dar olduğu için açık olan panik butonu çalışarak sinyal gönderdi. Bunun üzerine polis hemen harekete geçerek sinyal gelen pazara hareket etti. Polis bir taraftan da kadını telefonla aradı ancak pazarda olduğu için gürültüden telefonunun sesini duymayınca polis de panik yaptı. Haber merkezinden yönlendirilen ekipler pazarda Sıdıka Ç.’yi aramaya başladı. Ancak bir süre kadın bulunamayınca, polis megafonla pazarda Sıdıka Ç.’yi anons etmeye hazırlandı. Bu sırada polis, kadını pazarda bularak polis aracına aldı. Sıdıka Ç. polise panik butonuna basmadığını cebinde açık olduğu için sinyal gönderdiğini söyledi. Polis, kadının ifadesini aldıktan sonra evine götürdü.
Basın mensuplarının kendisini görüntülemesine tepki gösteren Sıdıka Ç., "Neden çekiyorsunuz, ben panik butonuna basmadım, kot pantolonum dar olduğu için kendi kendine sinyal göndermiş" dedi.
Basın mensuplarının, eski kocasının kendisini tehdit etmediğini sorması üzerine, "O kendisini temize çıkarmaya çalışıyor" diye yanıt verdi.
(İHA)