BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,72
ALTIN 2.409,04
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Düzce'ye bir sanayi kuruluşu daha

Çelik konstrüksiyon ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Düzceli Yiğitler Yapı'nın Fabrikası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Abone ol

Kurulduğu günden bugüne çelik yapı sektöründe her zemine uygun olarak her türlü çelik yapının proje ve mühendislik hizmetlerini veren Yiğitler Çelik Yapı'nın D-100 Karayolu üzeri Doğanlı Köyü mevkiinde bulunan fabrikasının açılışına Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, siyasi parti il başkanları, iş dünyası ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Yiğitler Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Yiğit, genç bir firma olmalarına rağmen, Türkiye ve Dünya markalarıyla ortak projeler gerçekleştirerek ciddi referanslar elde ettiklerini söyledi.

 Yalnızca Düzce'de değil, bölgede öne çıkmayı hedeflediklerini belirten Burhan Yiğit, "Yiğitler Yapı Çelik Konstrüksiyon ve her türlü inşaat faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere, 2005 yılında küçük bir atölyede 5 çalışanı ile başladığı faaliyetini, kısa sürede geliştirerek bugün 90 çalışanı ile açılışını yapmakta olduğumuz fabrika alanına taşımıştır. Firmamız bölgemizde birçok firmayla çalışmış ve işlerini başarılı bir şekilde tamamlamıştır. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz fabrikamız, aylık 500 ton çelik işleme ve montaj kapasitesine sahiptir. Yiğitler Yapı fabrikalar, alışveriş merkezleri, konut projeleri, villalar, çiftlikler ve her türlü çelik yapı konularında uzman ekiplere sahiptir. İşletmemiz uluslararası standartlarda yüksek kalite uygunluk belgelerine de sahiptir" şeklinde konuştu.


DTSO Başkanı Metin Büyük ise, 5084 sayılı teşvik yasasının ardından Düzce'de yüzlerce fabrikanın kurulduğunu ve bu fabrikalarda 60 bine yakın sigortalı işçi çalıştığını ve yasa ile Düzce'de sanayileşme hamlesi başladığını belirterek, "Birkaç yıl öncesinde kadar Doğanlı'da birkaç fabrika vardı. Ancak bugün baktığımızda Kaynaşlı'dan Gümüşova'ya kadar D-100 Karayolu'nun her iki kenarında yüzlerce fabrika bulunuyor ve bu fabrikalarda binlerce insanımız istihdam ediliyor. Düzce daha da iyi yerlere gelecektir" dedi.


Büyük, iki ailenin ortaklığı ile kurulan Yiğitler Yapı'nın bu özelliği ile örnek bir firma olduğunu işaret ederek, "Bu işyeri fabrika yapan bir fabrika. Sadece Düzce'de değil, çevre illerde de çalışmalar yapıyorlar. 2 ayrı aileden 4'er kardeş olmak üzere 8 kişi bir fabrika işletiyorlar. Birlikte rahmet vardır. Böyle birlikteliklere her zaman ihtiyaç var. Küçük olsun benim olsun anlayışının benimsendiği devirler geçti. Bu anlamda Yiğitler Yapı güzel bir örnek. Ben inanıyorum ki bu firmanın işleri daha da büyüyecek" diye konuştu.


Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da, özellikle deprem riski altındaki ülkelerde yapılan yapılarda çelik malzeme ile tasarıma sık rastlandığını, Türkiye'de ise bu sektörün gelişme kaydedemediğini söyledi.
Başkan Bayram, bu açıdan bakıldığında bu tür yatırımların önemli bir yere sahip olduğunu ve bu firmaların sayısının artması gerektiğini kaydederek, "Türkiye deprem bölgesinde olmasına rağmen, yapılarda çelik kullanımında çok aşağı sıralarda. Bu tür firmaların artması gerektiğine inanıyorum. Hem Düzce'ye, hem de Düzce dışına hitap eden firma sayısının artması bize de katkı sağlıyor" dedi.


Düzce Valisi Vasip Şahin ise, Düzceli firmaların uluslararası alanda dünya ölçeğindeki firmalar ile rekabet etmesini arzuladıklarını belirterek, "Düzceli girişimcilerin, kendine güvenen ve inanan bir ruha sahip. Düzce'de zaman zaman fabrikaları geziyoruz. Kendine inanan, güvenen bir müteşebbislerle karşılaşıyoruz. Herkeste bir iddia, azim, kararlılık var. Bu Düzce'yi de ileriye taşıyacaktır. Düzce kendisini küçük görmemeli. Bu iddiasını devam ettirmeli. Sürekli büyümeye gayret göstermeli" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından yapılan dua ile fabrikanın açılış kurdelesi kesildi.
3 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan Yiğitler Yapı, aylık 500 ton çelik imalat ve montaj kapasitesi, ayrıca kumlama bölümü ile müşterilerine hizmet veriyor.