BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,06
ALTIN 2.449,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Düzce'de temizlik seferberliği başladı

Düzce Belediyesi tarafından 'Yaz Programı' çerçevesinde oluşturulan rutin temizlik programı aralıksız olarak sürdürülüyor.

Abone ol

Bu arada Temizlik İşleri ekipleri ana caddeler üzerinde kaldırımlara izinsiz olarak dökülen çöplere karşı da mücadele ediyor.

Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ercan Baydil, birçok işyeri tarafından çöp ve atıkların gelişigüzel kaldırımlara döküldüğünü belirterek, çevre kirliliğine karşı işyerlerini ve vatandaşları uyardı.

Baydil, "Şehir merkezinde özellikle ana caddelerde bulunan bazı işyerleri tarafından atıklar ve çöpler gelişigüzel kaldırımlara dökülmektedir. Bu durum hem vatandaşların kaldırımda yürümelerine engel olmaktadır, hem de çevre kirliliği oluşturmaktadır. Bu konuda yönetmelikler açıktır ve bu duruma neden olan işyerlerine para cezası uygulanmaktadır.

Gece raflarına mal indiren esnaflar atıklarını doğrudan kaldırımlara bırakıyorlar. Esnaflar buna tedbir almak zorundalar. Çevre kirliliğine ve kaldırım işgallerine izin veremeyiz. Esnafların buna dikkat etmelerini istiyoruz" dedi.