BIST 10.101
DOLAR 32,38
EURO 34,68
ALTIN 2.409,89
HABER /  SEÇİM

Dursun Çicek o partiden aday adayı oldu

7 Haziran genel seçimleri öncesi partilerin aday adaylığı süreçleri devam ediyor. Dursun Çiçek CHP'den aday adayı oldu.

Abone ol

Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılanan emekli albay Dursun Çiçek, 2015 genel seçimleri için CHP'den milletvekili aday adayı olmak için başvuru yaptı.

İrticayla Mücadele Eylem Planı başlıklı belgede ıslak imza tartışmalarıyla gündeme gelen, Ergenekon davasında ağırlaştırılmış ömür boyu, Balyoz davasında ise 16 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek, CHP’den milletvekili aday adayı olmak için başvurdu.

7 Haziran genel seçimleri öncesi partilerin aday adaylığı süreçleri devam ediyor. Bu kapsamda Emekli Albay Çiçek de CHP’den aday adaylığı için başvurdu. Çiçek, İstanbul Beşiktaş’ı kapsayan seçim bölgesinden aday adayı olacak.

DURSUN ÇİÇEK KİM?

1960 Tokat Reşadiye'ye bağlı Umurca köyünde doğan Dursun Çiçek, Sivas Yıldızeli Pamukpınar Öğretmen Okulu'ndan mezun oldu.

Çiçek, 1976 yılında girdiği Harp Okulu'nu da 1980 yılında devre üçüncüsü olarak bitirdi. 1988 yılında Harp Akademisi'ni kazanan Çiçek, 1990-94 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı'nda görev yaptı.

Dursun Çiçek 1994'ten sonra 15 ay süre ile Şırnak'ta Özel Amfibi (hem kara hem denizde görev yapan) Tabur Komutanlığı görevinde bulundu. 1997 yılında bir süre Arnavutluk'ta da görev yapan Çiçek, Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde "Örgütlerde motivasyon ve iş yaşam kalitesi" konulu doktora tezini 2005 yılında tamamladı.

Albay Dursun Çiçek, 2004 yılından beri Genelkurmay Bilgi Destek Daire Başkanlığı görevini sürdürdü.

Ergenekon zanlısı Mustafa Levent Göktaş'ın yine aynı soruşturma kapsamında tutuklanan avukatı Serdar Öztürk'ün ofisinde ele geçirilen ve 12 Haziran 2009'da Taraf gazetesinde manşetten verilen "İrticayla Mücadele Eylem Planı" başlıklı belge ile Çiçek yeniden gündeme geldi.

Dursun Çiçek'in imzaladığı ileri sürülen belge Adalet ve Kalkınma Partisi ile Gülen hareketine yönelik "komplo ve yıpratma planları" içermekteydi.

30 Haziran 2009 günü Ergenekon soruşturması savcıları tarafından sorgulanan Çiçek, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin kararıyla tutuklanarak Hasdal Cezaevine kondu. Planda yer alan imzanın Çiçek'e ait olup olmadığı netlik kazanmadı.

Defalarca tahliye edilen ve tutuklanan Çiçek, 21 Eylül 2012'de sona eren Balyoz davasında 16 yıl hapis cezası aldı. Balyoz planı davası sanıklarından emekli Albay Dursun çiçek, 2014'te Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda Silivri cezaevi'nden tahliye edildi.