BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,87
ALTIN 2.436,24
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kılıçdaroğlu'na bir kez mert ol çıkışı

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Şah Fırat operasyonunu eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu’na ateş püskürdü...

Abone ol

A Haber'de Salih Nayman'ın sunduğu 'Memleket Meselesi'nde 'Şah Fırat' operasyonunun arka planı ve muhalefetin tepkileri ele alındı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek ve Türkiye Gazetesi Yazarı Melih Altınok'un konuk olduğu programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Süleyman Şah türbesiyle ilgili geçmişten günümüze çelişkili ifadelerine sinirlenen Metiner veryansın etti.

İşte Mehmet Metiner'in A Haber ekranlarında dile getirdiği o açıklamalar:

"OY İÇİN ÜLKENİN BATMASINI İSTİYORLAR"

Bir soru sorsun Türkiye toplumu CHP ve MHP'ye. Türkiye daha önce kendilerinin bataklık dediği yere girip savaşsın mı istiyorlar? İç enerjisini tüketsin, istikrarı bozulsun mu istiyorlar? Sırf AK Parti'yi siyaseten sandıkta yenebilmek için Türkiye'nin batmasını mı istiyorlar.

Kılıçdaroğlu hayatında bir kez mert ol, delikanlı ol. Sen olamıyorsan sözcün çıksın cevap versin, o da vermiyorsa aklı başında olmayan Sezgin Tanrıkulu cevap versin.

"BİR TEK MEHMETÇİK'İN KANI DÖKÜLMESİN"

Diyelim ki DAEŞ ile savaşa girdik, karakolda bekledik. DAEŞ de saldırdı. Koalisyon güçlerinin bu kadar süre içinde bitiremediği DAEŞ ile savaşa girdik, ne kazanır Türkiye? DAEŞ'ten korkumuzdan değil, bir tek Mehmetimizin kanı dökülmesin diye hassasiyet gösteriyoruz.

Koalisyon güçlerinin karaya inmediği bir yerde havada bombardıman yaptığı bataklığın içine Türkiye'nin askerlerini sokmaya çalışıyorlar. Türkiye DAEŞ'ten korktuğu için değil, operasyonu bilmiyor muydu DAEŞ? Bilmiyorsa da 'Paralel yapı'dan öğrenmişti.

"BİZ ORAYA PİKNİĞE GİTMEDİK"

Kimsenin gazına gelmeyeceğiz. Türkiye gücünü göstermiştir. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir Başbakan genelkurmay karargahında bir operasyon.. Bu yeni Türkiye'nin fotoğrafıdır. Asker sivil otoritenin emrindedir. Başkomutan gerekli talimatı vermiştir.

Biz oraya pikniğe gitmedik. Karşımıza savaşçı unsurlar çıksaydı ezer geçerdik. Bunu çok rahat söylüyoruz. Savaş isteyeceğimiz en son şeydir ama karşılaştığımızda da kaçmayacağımız bir durumdur.