BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

İş Bankası'nın 1 Numarası'ndan müşterilere seslendi

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince'den bankanın müşterileİş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince İş Bankası hakkında iddialara yanıt verdi müşterilere her şey yolunda mesajı gönderdi

Abone ol

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, bankayla ilgili gündeme gelen iddialara yanıt verdi ve İş Bankası'nda mevduat ve hisseleri bulunanlara seslendi: 

"Manipülasyonlara karşı her türlü tedbiri alacağız."

Özince bankayla ilgili iddialara ise  “Siyasi yorum ve söylentiler komplo boyutuna vardı. Türkiye’nin en büyük özel bankası olarak işimize devam ediyoruz. Kimseden gizlimiz ve saklımız yok” diye yanıt verdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk vatandaşlarının ekonomik kalkınmasını ve bağımsızlığını sağlamak amacıyla Atatürk tarafından kurulan İş Bankası’nın, siyaseti bugüne kadar daima dışarıda tuttuğuna vurgu yapan Özince, bankadaki Atatürk hisselerinin CHP’ye ait olmasına rağmen bu partinin de aynı davranışı benimsediğini söyledi.

DEFALARCA AÇIKLAMA YAPTIK

Bugün gazetesine konuşan Özince, bu konuların yıllardır defalarca açıklanmasına rağmen sürekli yeniden gündeme getirildiğini ifade etti ve şunları söyledi:

"Bu değerlendirmeler, herhalde Türkiye Cumhuriyeti karşıtı olan Türkiye’nin istikrarına olumsuz yaklaşan birtakım kimselerin komplo teorileri olabilir. Bizi de alakadar etmiyor.”

EN BÜYÜK ÖZVARLIK BİZDE

Bankanın ulusal ve uluslararası sistemle uyumlu çalıştığını anlatan Özince, uluslararası sermayeye karşı kendi gücüyle rekabet edebilen, Türkiye’nin en büyük özvarlığına sahip yegane özel bankası olduklarını hatırlattı.

HİSSELERİ TDTK KULLANIYOR

Özince “İş Bankası halka açık bir anonim ortaklıktır ve bu oran da yüzde 32 civarındadır. Bankanın geriye kalan yüzde 40.5 hissesi çalışanların, yüzde 28 civarında orana tekabül
eden hisseler de Atatürk’ün vasiyetiyle CHP yönetimine aittir. Bugünü kadar bu hisseleri CHP kullanmadı. Atatürk’ün vasiyetiyle hisse ve temettüsü Türk Dil ve Tarih Kurumu’na veriliyor. Kurum, bu paraları alıp, dışa-rıda başka bankalara yatırarak kullanıyor” dedi.

BİLANÇOMUZU İNCELEYEBİLİRLER

Ersin Özince, isteyen herkesin İş Bankası bilançolarını inceleyebileceğini de belirtirken, şu yorumu yaptı:

“Böyle lüzumsuz işlerle bizim kaybedecek zamanımız yok. Dün olduğu gibi bugün de Türk mevduat sahiplerinin ve Türk girişimcisinin finansman destekleyicisi olarak görevimize devam edeceğiz.”

TEDBİRİ ALACAĞIZ

Özince, bazı gazete ve sosyal medyada ortaya atılan söylentilerden yararlanmak isteyenlere karşı SPK ve bankacılık yasaları doğrultusunda hukuki girişimlerin sürdürüldüğünü de belirtti ve “100 binin üzerindeki hissedarın menfaatini korumak zorundayız. Asılsız söylentilerle manipülasyon yapmak isteyenlere karşı her türlü tedbiri alacağız” dedi.