BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.401,18
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Durak'ın ömrü mahkemelerde geçecek!

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Tuncel, Aytaç Durak hakkında 108 dava açıldığını, yaklaşık 70 davanın da açılmak üzere olduğunu ileri sürdü...

Abone ol

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran Ayı 3. Birleşimini gerçekleştirmek için Mustafa Tuncel Başkanlığı'nda bir araya geldi. Tuncel, meclis oturumunu açmadan önce Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Mehmet Esendemir ve Aytaç Durak arasında geçen tartışmaya değindi.

Esendemir'in açıklamalarının hepsinin doğru olduğunu savunan Tuncel, Durak'ın Esendemir'e cevap verirken kendisinden de bahsettiğini anımsattı. Tuncel, "Durak'ın yanıtında bir şey söyleyecekseniz yüzüme söyleyin" demesini hayretle karşıladığını belirtti. Kaset skandalıyla ilgili 15-20 gün içinde her şeyin netleşeceğini söyleyen Tuncel, "Merak edene kaseti dinletebilirim" dedi.

Şimdiye kadar, Aytaç Durak, Gökhan Durak ve Ferhat Yüksel tarafından hakaret ettiği gerekçesiyle kendisine 3 dava açıldığını söyleyen Tuncel, "Dava konusu sözleri burda söyledim. Bana 'sarhoş' diyene bir şey söyledim, hakaretmiş dava açmışlar. Ben onu bana söyleyene söyledim. Kim söylemişse 10 kere yine aynı sözü kullanırım. Oğluna kokain kullanıyor demişim. Bunun için dava açtı. Çok sevindim dava açmasına, ben onu Adli Tıp'a göndereceğim. Eğer kokain kullanmıyorsa Aytaç Durak hariç tüm meclis üyelerini Beymen'e götürüp tepeden tırnağa giydireceğim.

Ferhat efendiye de, asker kaçağı deyip toplum nezdinde küçük düşürmüşüm. Başkada bir şey yok. Hakaret davasından bana para cezası verirler. Allah'a şükür o parayı ödeyecek maddi gücüm var. Ama kim bana belediyeden nemalandı, para kazandı derse alnını karışlarım. 'Camdan evi olan başkanını evine taş atmaz' biçiminde konuşmak ucuza kaçmaktır. Durak dahil, sıkıyorsa gelsin benim belediyeden nemalandığımı mı para kazandığımı söylesin"
dedi.
Tuncel, Durak ile arasında ki dostluğun nasıl kavgaya dönüştüğünü ise şöyle anlattı:

"Milliyetçi Hareket Partisi'nin ilk toplantısında kavgamız başladı. Tüm kavga, perde arkasında devam ediyordu. Ancak her şeyin bir taşma noktası var. Asla bundan geri dönmem. Şuan 3-4 tane aracısı tefecisi peşimde. O beni yanlış tanımış. Adana'da korkmayacak biri olduğunu ona kanıtladım. Artık o devir kapandı. Kimse bundan sonra padişah olamaz."

Aytaç Durak hakkında açılan davaların 108'i bulduğunu belirten Tuncel, en az 70 davanın daha açılacağını iddia etti. Durak'ın ömrünün adliyede geçeceğini belirten Tuncel, "O, hapse girecek, çıkacak bir daha girecek bir daha çıkacak. Ben bu kadar emin olmasam 10 kere aynı şeyi söylemem. Yaşı, sağlığı buna el verirse her şeyin böyle olacağını göreceksiniz. Ama adım gibi biliyorum ne yaşı ne sağlığı buna elvermez. Allah ömür verirse trafik kazasından ölmezseniz bu filmin sonunu 6 ay sonra hep beraber göreceksiniz" şeklinde konuştu.

Daha sonra Tuncel, oturumun yönetimini Meclis 2. Başkan Vekili Halil Tüm'e bırakarak salonu terk etti. Halil Tüm yönetiminde 5 gündem maddesinin görüşüldüğü oturumda birinci gündem maddesi tartışmalara yol açtı. Yeni İmar İnşaat Ticaret A.Ş adlı belediye iştirakinin sermayesinin artırılması ile ilgili gündem maddelerine AK Parti Grubu tepki gösterirken, CHP grubu gerekçeleri makul buldukları için olumlu yönde oy kullanacakları bildirdiler.