BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.406,99
HABER /  GÜNCEL

Kaybolan işçiden hala haber yok

Kadıköy'de dün çalışma esnasında Kurbağalıdere'de kaybolan işçinin cesedi henüz bulunamadı

Abone ol

İstanbul'da sağanağın etkili olduğu Anadolu yakasında Kurbağalıdere'ye düşerek kaybolan, Ataşehir Belediyesinin temizlik işlerini yürüten firma işçisi Mevlüt Macit'in kızı Burcu Macit, olayla ilgili dava açacaklarını söyledi.

Kurbağalıdere'nin kolu olan Örnek Deresi'nin üzerinde bulunan ve o sırada trafiğe kapatılan köprü üzerinde vatandaşları uyarmak için görev yaptığı sırada dereye düşerek kaybolan Mevlüt Macit'in Maltepe Fındıklı Mahallesi'ndeki evinde AA muhabirinin sorularını yanıtlayan eşi Güllü Macit, eşinin dün saat 04.00'te işe gittiğini söyledi.

Öğle saatlerinde evde olmadıkları sırada gazetecilerin evlerine geldiğini komşularından öğrendiğini ifade eden Güllü Macit, bunun üzerine eve gittiğini ve gazetecilerden eşinin dereye düştüğünü öğrendiğini, olaya inanmayıp eşinin iş yerine gittiklerini, uzun süre orada haber almak için beklediklerini kaydetti.

Eşinin yarın doğum günü olduğunu belirten Güllü Macit, hala umutları olduğunu belirterek, ''Eşimin ölü veya diri bir an önce bulunmasını istiyoruz'' dedi.

Güllü Macit, 3 çocuğu olduğunu, ailede eşinden başka kimsenin çalışmadığını, kirada oturduklarını, mağdur olduklarını sözlerine ekledi.

Mevlüt Macit'in 17 yaşındaki kızı Burcu da ''Babamızı aldılar bizden, tek dayanağımızı aldılar. Hukuk mücadelesi vereceğiz, dava açacağız'' dedi.

Temizlik işçisinin diğer kızı 14 yaşındaki Hande de babasının durumunun bir an önce netleşmesini beklediklerini, ölü veya sağ bulunmasını istediklerini söyledi.

ATAŞEHİR BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA

Bu arada, Ataşehir Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, ''Şiddetli sağanak, Kurbağalıdere'nin kolu olan Örnek Deresi'nde taşmaya neden oldu. Ataşehir Belediyesi ekiplerinin aldığı tüm önlemlere rağmen, yıllardır ihmal edilen Örnek Mahallesi Tamirhane Durağı bölgesindeki köprü altından geçen dere sabaha karşı taştı'' denildi.

Önceki gece yarısından itibaren etkili olan yağışın ilçede özellikle Yeni Sahra ve Mustafa Kemal Mahallesi'nde çok sayıda ev ve iş yerinde su baskınına neden olduğu, baskından Yeni Sahra Stadı'nın büyük ölçüde etkilendiği belirtildi.

Kurtarma çalışmaları sürdürülürken Ataşehir Belediyesinin temizlik işlerini üstlenen müteahhit firma Altaş personeli olan 3 çocuk babası Mevlüt Macit'in (45) dereye düştüğü, suların sürüklemeye başladığı Macit'in ekipler ve vatandaşlarca takip edilerek kurtarılmaya çalışıldığı ancak bulunamadığı, arama çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Belediye ekiplerinin ilçede iş makineleriyle dere yatağını temizleme çalışmalarını sürdürdüğü, su basan evlerin temizlenmesine ve hasar tespit çalışmalarına da devam edildiği bildirildi.