BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,69
ALTIN 2.394,93
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çamlıca sele teslim oldu

Sakarya'nın Hendek İlçesi Çamlıca beldesinde Uludere çayının taşması sonucu belde sular altında kaldı.

Abone ol

İlk yapılan incelemede maddi zararın 2.5 milyon TL ulaşabileceği ifade ediliyor.

Çamlıca Beldesine giden Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Belediye Başkanı Ali İnci, Hakim İbrahim Temir, Sakarya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Soytürk, AK Parti İlçe Başkanı Şenay Sakal, Çamlıca Belediye Başkanı Sinan Baylan'a geçmiş olsun dileğinde bulundular.
Belde de sel felaketinin başlamasıyla harekete geçen Çamlıca Belediyesi Fen İşleri elemanları çalışmalarına devam ederken Hendek Belediyesi de iş makinası ve personel desteğinde bulundu. Beldenin Yeşiller Mahallesi'nde kısmi zarar meydana gelirken Erenler, Merkez ve Camili Mahalleleri'nde alt yapı çöktü. Beldede su isale hatları ve kanalizasyon devre dışı kaldı. Selin sürüklediği taş, kum ve çakıl malzemeleri birçok evin bahçesini doldurdu.

Sel bölgesinde incelemelerde bulunan Sakarya Özel İdare Genel Sekreteri Recep Soytürk ve Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Çamlıca Belediye Başkanı Sinan Baylan'dan bilgiler aldılar. Çamlıca Belediye Başkanı Sinan Baylan, yaptıkları ilk incelemede maddi zarar tespit ettiklerini ancak selin beldemize verdiği zararın tam tespitinin daha sonra belli olacağını söyledi.

Selin ardından vakit geçirmeksizin beldeye hareket eden devlet yetkilileri vatandaşlarla görüştüler. Yetkililer gerekli çalışmaların başlatıldığını, endişeye mahal olmadığını ifade ederek, “Zarar tespiti ekiplerimizce yapılacaktır. Devlet buradadır, mağduriyetler giderilecektir” dediler.