BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.401,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tokat'ta KOBİ'lere kredi müjdesi

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ile Halk Bankası arasında imzalanan protokolle hibe almaya hak kazanan KOBİ'lere 'Eş Finansman Kredisi' verilecek.

Abone ol

OKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Halkbank Esnaf ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Şahap Kavcıoğlu arasında imzalanan protokolle Mali Destek Programına başvuran ve Avrupa Birliği hibe fonlarından yararlanmaya hak kazanan projelerin sahiplerine; "Eş Finansman Kredisi" kullanma fırsatı sunulacağı bildirildi.

Vali Şerif Yılmaz, toplam 14,5 milyon TL tutarında hibe bütçesinin paydaşlara kullandırılması için yapılan çalışmaların son aşamasına geldiğini kaydetti.

Protokolün ajansa tahsis olunan kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması amacına yönelik çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Vali Yılmaz, "Ajans tarafından ön incelemesi yapılan, sağlam finansal ve kurumsal yapılara sahip oldukları belirlenen, hibeye hak kazanmış ve eş finansman ihtiyacı olan KOBİ'lerimiz bu protokol sayesinde Halk Bankası tarafından uygun kredi imkanlarından yararlandırılacaktır." dedi.

Vali Yılmaz, daha önce yaşanan acı tecrübelerden istifade ederek verilen hibe ve kredinin kontrolü ile denetimin tek tek ayrı hesaplardan yapılacağını ve bu şekilde yatırımların gerçekleşeceğini, hibenin kullandırılmasında Halk Bankasının aracılık ederken aynı zamanda eş finansman ihtiyacı olan KOBİ'lere de düzenlenen protokolle kredi imkanı verileceğini kaydetti.

Halkbank Esnaf ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Şahap Kavcıoğlu, KOBİ'lere kullandırdıkları kredilerin yüzde 18 oranında arttığını söyledi. Türkiye'de ekonomi, reel sektörün gelişmesi ve en önemlisi istihdamın artması anlamında çok önemli bir işlevi yerine getirdiklerini ifade ederek Kavcıoğlu, "OKA ile yaptığımız anlaşma ile de bu bölgedeki etkinliğimizi daha da artırarak başta Tokat olmak üzere Amasya, Samsun ve Çorum'da da daha etkin bir şekilde yeni proje ve firmaları bu ekonomiye katılmasına ve istihdamın artırılmasına Halk Bankası olarak misyonuna uygun şekilde artırarak finansman desteği sağlamaktır" diye konuştu.

Protokol imza töreninde ayrıca Halkbank Samsun Bölge Koordinatörü Fehmi Sevim, Tokat İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol, Tokat TSO Başkanı Ahmet Arat, Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan ve banka müdürleri hazır bulundu.