BIST 10.989
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.506,18
HABER /  GÜNCEL

Dünyaya sabun köpüğünden bakmak

Richard Heeks çektiği sabun köpüğü baloncuk fotoğraflarıyla hayranlık uyandırmaya devam ediyor...

Abone ol

İNTERNETHABER/Dış Haberler

Fotoğraftaki bu olağanüstü fotoğraflar Richard Heeks tarafından üzerinde haftalarca çalışılarak elde edilmiş. Sabun köpüğüyle elde edilen edilen bu nefes kesici görüntüler gerçekten büyük zorluklarla elde edilmiş.

 Fotoğraflar ağır çekim yapan kameralarla baloncuklar patlayıncaya kadar tüm kareleri çekilmiş. Fotoğrafçı, baloncukları çekmek için havanın güzel olduğu güneşli günleri seçerek mükemmel görüntüler elde ediyor.

 Saniyenin 1/500’i hızındaki fotoğraflama tekniğiyle çekilen bu su baloncukları üç tabakadan oluşuyor. İnce tabaka olan su tabakası iki sabun molekülünün arasındaki tabakada duruyor. Eşi bayan Heeks parmağını kaldırıp bu muhteşem küreyi havada dağıtıyor ve sabun köpüğü yok oluyor. Baloncuğa dokunup fotoğrafını çektiklerinde su molekülünün nasıl dağıldığını görmek mümkün.

Richard Heeks bir öğrenci, rüzgarsız,açık,güneşli günlerde makro kamerasını alıp, baloncukları çekmek için uygun anı kolluyor. Dışarda olduğu bir gün tüm dikkatini baloncuklara verdiği bir anda bir grup işçinin kendisini hayretle izlediklerini fakat kendisinin bunun farkında olmadığını söyleyerek, bu insanların kendisini belki bir deli olarak düşündüklerini belki de büyülenmiş biri olarak gördüklerini fakat bu durumdan çok rahatsız olduğunu ve utanarak eve doğru koşar adımlarla gittiğini söyledi.

Başlangıçta bunları nasıl çekebileceğini düşünmüş Heeks. Sabun köpüklerinin yüzeyleri çok küçük olduğundan ve havada durmak için yeterli enerjiye sahip olmadıklarından görüntüyü yakalamak oldukça zor. Fakat bunu başardığı için çok mutlu.

Dünyanın en büyük baloncuğunun çapı ise tam 15,24 metrelik ve bir kare fotoğrafta tam 0,5 cm’lik alan kaplıyor.

İŞTE BÜYÜLEYİCİ GÖRÜNTÜLER

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]