BIST 9.486
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.488,66
HABER /  DÜNYA

Dünyanın en derin çukuruna düştü

Tayvan’dan Meksika’ya yük taşıyan gemide çalışan Cemil Çakır, 11 bin metre ile dünyanın en derin noktası olan Büyük Okyanus’taki Mariana Çuk...

Abone ol

Tayvan’dan Meksika’ya yük taşıyan gemide çalışan Cemil Çakır, 11 bin metre ile dünyanın en derin noktası olan Büyük Okyanus’taki Mariana Çukuru’na düştü. Arama çalışmalarında Çakır’dan hiçbir iz bulunamazken, Çakır ailesi çocuklarının cenazesinin bulunmasını istiyor.
Türk şirketine ait Özgür Aksoy Gemisi Tayvan’dan Meksika’ya yük götürmek üzere demir almıştı. Gemi, 21 Ekim günü Japonya açıklarında, Büyük Okyanus’ta ilerlerken, mürettebattan 26 yaşındaki Cemil Çakır 11 bin metre ile dünyanın en derin yeri olan Mariana Çukuru’nun bulunduğu bölgede suya düştü. Ancak yaklaşık 9 saat süren arama-kurtarma çalışmalarından hiçbir sonuç alınamadı.
Baba Nuri Çakır, oğlunun cenazesini istediklerini belirterek, “Haberi nereden verdiler, bilmiyorum. Bir telefon geldi ‘başınız sağ olsun’ dedi. İntihar etmiş süsü veriyorlar. İntiharla bir ilişkisi yok bunun. Kaybolduğuna dair bir delil yok, öldüğüne dair de bir delil yok. Öldüyse cenazesini istiyoruz, ölmediyse de canlısını istiyoruz. Biz kimseden başka bir şey istemiyoruz. İntihar etmiş olması mümkün değil. Bir insan sevinçle gittiği bir işte intihar eder mi? İntihar edecek adam bu olaydan 15 gün önce ağabeyinden para ister mi?” dedi.
3 aydır oğluyla görüşmediğini belirten baba Nuri Çakır, olayın Japonya’ya bin 400 kilometre açıklarında olduğunu anlattı.
Yetkililere seslenen Çakır, “Bu olayı böyle boş bırakmasınlar. Bu olayın üzerinde gitsinler. Ölmüşse cenazesini istiyorum. Ben başka kimseden bir şey istemiyorum” diye konuştu.