BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.491,09
HABER /  GÜNCEL

Dünyaca ünlü şef Anthony Bourdain otelde öldü şok iddia!

Dünyanın en ünlü şeflerinden Anthony Bourdain kaldığı otel odasında ölü olarak bulundu. 61 yaşındaki Anthony Bourdain'in ölüm sebebine ilişkin intihar etti iddiaları var. Peki kimdir Anthony Bourdain işte ölümü ile ilgili flaş gelişmeler;

Abone ol

Emmy ödüllü ABD'li şef yazar ve 'Parts Unknown' programının sunucusu Anthony Bourdain 61 yaşında hayatını kaybetti. Anthony Bourdain'in yakın arkadaşı olarak bilinen Fransız şef Eric Ripert tarafından otel odasında ölü bulunduğu açıklandı.

NEDEN ÖLDÜ : Anthony Bourdain'in ölümüne ilişkin intihar ettiği haberleri var. Anthony Bourdain'in CNN'de yayınlanan Parts Unknown isimli programının bir bölümü için Paris'te bulunduğu öğrenildi. İntiharın da kaldığı otelin odasında olduğu söyleniyor. Yakın arkadaşı Eric Ripert'ın sabah saatlerinde otel odasında Bourdain'in cansız bedenini bulduğu belirtildi.

CNN SON DAKİKA GEÇTİ : CNN Anthony Bourdain'in ölümünü son dakika olarak geçti. Programlarının yayınladığı CNN'den yapılan açıklamada, "Meslektaşımız ve arkadaşımızın ölümünü bildirmekten büyük üzüntü duyuyoruz." ifadelerine yer verildi.

TÜRKİYE'DE GELMİŞTİ : Etnik mutfaklar üzerine de uzmanlığı olan ünlü şef Türkiye’ye de defalarca gelmişti. New York'taki Brasserie Les Halles'in baş şefi olan Bourdain'in 11 yıldır sürdürdüğü 'Parts Unknown' programı geçtiğimiz ay başlamıştı.

ABD Başkanı Barack Obama ile Vietnam'da yediği yemekle çok konuşulan Bourdain, İstanbul'da dürüm ve ıslak hamburger Mardin'de ise kaburga dolması lezzetlerini tatmış ve tanıtmıştı.

Obama ve Anthony Bourdain'in 6 dolarlık yemeği (Hesabı şef ödemişti)

ANHONY BOURDAIN KİMDİR : Tam ismi Anthony Michael Bourdain olan ünlü şef CNN Internatioral başta olmak üzere bir çok kanalda program yapıyordu. 25 Haziran 1956 doğumlu olan Anthony Bourdain, New York City'de dünyaya gelmişti. Anthony Bourdain'in yazdığı yemek kitapları best seller olurken New York'taki Brasserie Les Halles 'ın da baş şefiydi.

İlk programı A Cook's Tour oldu. İlgi yoğun olunca, yeni bir belgesel şov başlattı: "Anthony Bourdain: No Reservations". Hem gezi, hem yemek konulu şovunu Travel Channel'a taşıdı. 2006'da şovun bir bölümünü Lübnan'da çekerken, İsrail - Lübnan olayı patlak verdi. Ekibiyle beraber uzun süre bir otelde mahsur kaldılar. Şovu bitirmeye çalışırken aynı zamanda ülkeden de çıkmaya çalışıyorlardı. Pulp Fiction'daki Harvey Keitel'ın karakterinden esinlenerek, Bay Kurt dediği bir adam, kaçmalarına yardım etti ve ülkelerine dönebildiler. Sonradan yayına çıkan bölüm, 2007 Emmy Ödülleri'ne aday gösterildi.

Anthony Bourdain Türkiye gezisi Serra Yılmaz gaf yapmıştı

Anthony Bourdain'in eski eşi ve sevgilisi kimdir

Ünlü şef Anthony Bourdain gittiği her ülkede programı ile ses getiren bir isimdi. Yahudi asıllı olan Anthony Bourdain Filistin'i ele aldığı bölüm ile İsrail tarafından da topa tutulmuştu.