BIST 9.554
DOLAR 32,49
EURO 34,57
ALTIN 2.479,88
HABER /  MAGAZİN

Dünyaca ünlü aşçı Anthony Bourdain kimdir kaç yaşında neden öldü sevgilisi kimdir

Amerikalı dünyaca ünlü aşçı, yazar, televizyoncu Anthony Bourdain 61 yaşında hayatını kaybetti. Ani bir şekilde hayatını kaybeden Anthony Bourdain'in hayat hikayesi merak ediliyor. Peki Anthony Bourdain kimdir nereli neden öldü Anthony Bourdain sevgilisi kimdir? İşte detaylar

Abone ol

Dünya bu haberle sarsıldı. Dünyaca ünlü Amerikalı yazar, aşçı ve televizyon Anthony Bourdain'in 61 yaşında hayata gözlerini yumdu. Anthony Bourdain'in bu ani ölüm haberi büyük şok etkisi yarattı. Anthony Bourdain'in ölüm haberinin ardından herkes Anthony Bourdain kimdir hayat hikayesini aramaya başladı. Peki Anthony Bourdain kimdir kaç yaşında neden öldü? Anthony Bourdain'in sevgilisi kimdir? İşte ölen aşçı Anthony Bourdain hakkında tüm detaylar...

ÖLÜM HABERİ TÜM DÜNYAYI SARSTI; Televizyon programları ve kitaplarıyla geniş kitleler tarafından sevilen Anthony Bourdain hayatını kaybetti. CNN ,Bourdain'in ölümünü son dakika olarak geçti.

Anthony Bourdain'in, yakın arkadaşı olarak bilienen Fransız şef Eric Ripert tarafından Fransa'nın Starsbourt kentine bir otel odasında ölü bulunduğu açıklandı. Etnik mutfaklar üzerine de uzmanlığı olan ünlü şef Türkiye’ye de defalarca gelmişti New York'taki Brasserie Les Halles'in baş şefi olan Bourdain'in 11 yıldır sürdürdüğü 'Parts Unknown' programı geçtiğimiz ay başlamıştı.

CNN'İN YAYINLADIĞI MESAJ; “Arkadaşımız ve meslektaşımız Anthony Bourdain’in ölümünü teyit ederken olağanüstü üzüntü duyuyoruz. Yetenekleriyle bizi şaşırtmaktan asla vazgeçmedi ve onu çok özleyeceğiz. Dualarımız onunla ve kızıyla birlikte… 

ANTHONY BOURDAIN KİMDİR? Anthony Michael Bourdain 25 Haziran 1956’da New York City’de doğdu. ABD’li yazar ve New York’taki Brasserie Les Halles ‘ın baş şefidir.

Anthony Bourdain, 25 Haziran 1956'da dünyaya geldi. 1970'lerde kolejde okuduğu senelerde restoranlarda çalışmaya başladı ve kariyerine gastronomi alanında devam etmeye karar verdi. Culinary Institute of America'dan mezun oldu ve New York'ta son derece prestijli restoranları yönetti. Hem şef, hem de işletmeci olarak çalıştı. 2000'li yılların başında, Times'da en çok satanlar listesine girecek olan, ilk yemek kitabını yazdı. Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly, The New Yorker'da "Bu Kitabı Okumadan Yemek Yemeyin" sloganıyla tanıtıldı. Food Network'ten gelen teklifi değerlendirip televizyon programı yapmaya başladı. 

İlk programı A Cook's Tour oldu. İlgi yoğun olunca, yeni bir belgesel şov başlattı: "Anthony Bourdain: No Reservations". Hem gezi, hem yemek konulu şovunu Travel Channel'a taşıdı. 2006'da şovun bir bölümünü Lübnan'da çekerken, İsrail - Lübnanolayı patlak verdi. Ekibiyle beraber uzun süre bir otelde mahsur kaldılar. Şovu bitirmeye çalışırken aynı zamanda ülkeden de çıkmaya çalışıyorlardı. Pulp Fiction'daki Harvey Keitel'ın karakterinden esinlenerek, Bay Kurt dediği bir adam, kaçmalarına yardım etti ve ülkelerine dönebildiler. Sonradan yayına çıkan bölüm, 2007 Emmy Ödülleri'ne aday gösterildi.

2011'de The Layover isimli yeni bir seriye başladı. Her bölümde yeni bir şehri keşfettiği programda, her şehirde 1 ya da 2 gün konaklayarak 10 bölüm programı sürdürdü. 2012'de CNN'e geçerek, son programı, "Anthony Bourdain: Parts Unknown"ı yayınladı. Şov bünyesinde Amerika'dan çok Avrupa'nın kıyı şehirlerinin mutfak kültürlerine odaklandı. Programı, sadece mutfak kültürü, yemek yemek ve civar restoranları keşfetmekten ibaret olmadı, farklı şeyler de denedi. 

SEVGİLİSİ DÜNYACA ÜNLÜ BİR İSİM; Anthony Bourdain'in sevgilisi ise yine kendisi gibi dünyaca ünlü bir isim. Bourdain, Hollywood’u sarsan Harvey Weinstein’ın taciz skandalını ortaya çıkaran, aynı zamanda Weinstein’ın taciz ettiği isimlerden olan İtalyan yönetmen oyuncu Asia Argento’yla aşk yaşıyordu.

KİTAPLARI; Kitchen Confidential|Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly,
Cook’s Tour: In Search of the Perfect Meal,
Gone Bamboo,
Bone in the Throat,
Typhoid Mary (An Urban Historical),
Anthony Bourdain’s Les Halles Cookbook,
The Bobby Gold Stories,
The Nasty Bits,