BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Dünya Kupası: Şikeye karşı FIFA'dan sıkı önlemler

FIFA, Haziran-Temmuz aylarında yapılacak Dünya Kupası maçlarına şike karışmaması için görülmedik önlemlere başvurmaya hazırlanıyor.

Abone ol

FIFA Güvenlik Direktörü Ralf Mutschke, bu yıl yapılacak Dünya Kupası turnuvasında olası şike girişimlerine karşı çok sıkı önlemler alınacağını anlattı.

Telegraph gazetesinin dünkü spor ekinin kapağındaki haberde, Haziran-Temmuz aylarında Brezilya'da oynanacak maçları öncesinde futbolculara ve hakemlere yönelik "dürüstlük oturumları" yapılacağı belirtiliyor.

Bu oturumlarda, neyin şike kapsamına girdiği ve şikenin hangi yollarla yapıldığı anlatılacak. Ayrıca, futbolcuların ve hakemlerin şüpheli durumları bildirmesi için bir telefon hattı kurulacak.

Mutschke'nin aktardığına göre, "riskli" görülen maçlar, oyuncular ve hakemler hakkında istihbarat çalışması yürütülecek. 64 maç 12 stadyumdaki güvenlikçiler tarafından takip edilirken, bahis hareketleri ve sosyal medyadaki paylaşımlar yakından takip edilecek.

İngiltere'de geçen aylarda yapılan şike soruşturması kapsamındaki tutuklamaların "uyarı" olduğunu belirten Mutschke, olumlu adımlar atılmasına karşın hükümetin belirli bir yasal düzenleme yapmaktan kaçınmasını şöyle eleştiriyor:

"Sorunu çözmek, suçluları tutuklamak, suç eylemlerini soruşturmaktır. Fakat eğer ilgili yasalarınız yoksa, sahtekârlık maddesiyle bir şey yapmak çok zor. Benim tavsiyem, Avrupa Konseyi'nin de önerdiği gibi, belirli bir madde olmasıdır."