BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Cemaat yazarından 'Bizi kandırdınız' tepkisi!

Başbakan Erdoğan'ın kendilerini kandırdığını söyleyen Mehmet Kamış isyan etti.

Abone ol

Zaman si yazarı Mehmet Kamış, 'Bizi kandırdınız' başlıklı yazısında Erdoğan'ın eski konuşmalarını örnek verdi bunları oy toplamak için yaptığını iddia etti! 

Türkiye 12 Eylül 2010 referandumundan büyük bir demokrasi zaferiyle çıkmış, ülke 12 Haziran seçimlerine gidiyordu.

Başbakan meydanlarda, ‘‘AK Parti iktidarları döneminde, çeteler ve mafya en büyük darbeyi almış, ülkenin kaynaklarını ve enerjisini emen çete ve mafya örgütlenmeleri adalete sevk edilmiştir. Çetesiz, mafyasız, cuntasız bir Türkiye için mücadelemizi cesaretle, kararlılıkla sürdüreceğiz. Yeni Anayasa’yla birlikte, kamu yönetimi de kapsamlı bir reforma tabi tutulacaktır.” diyordu. Hele seçimlerde en çok tekrarladığı “Gerçekten sivil, özgürlükçü, tam manasıyla demokratik, katılımcı bir anayasa yapmak istiyoruz.’’ sözleri bütün Türkiye’de büyük heyecana sebep oluyordu.

80 yıldır dövülen halk, umutluydu. Demokrasi bu sefer gerçekten bu topraklara geliyor muydu yoksa? Millet artık dayak yemekten, ötekileştirilmekten, yok sayılmaktan, yabancılaştırılmaktan kurtulacak mıydı? 

DEMOKRATİK YAPI DEĞİŞTİRİLDİ 

Bugün geldiğimiz noktada, halkın anayasa oylamasıyla hayata geçirdiği HSYK’daki demokratik yapı, bütün eleştirilere rağmen değiştirildi ve adalet yürütmeye bağlandı. Kamu vicdanını yerle bir ede ede yolsuzluk soruşturmaları engellendi. İnternet ve çıkarılması düşünülen MİT kanunuyla bırakın ileri demokrasiyi askeri vesayet dönemlerinde hazırlanmış 12 Eylül Anayasası’ndaki haklarımızdan bile çok daha geriye gittik.

OY TOPLAYIP MİLLETİ KANDIRDI 

Birkaç yıl önce yeni anayasa ve ileri demokrasi vaadiyle oy toplayıp milleti kandıran Başbakan, bugün toplumun en saygın insanlarını ağza alınmayacak sözlerle itham ediyor, kitleleri haksız ve mesnetsiz suçlamalarla ötekileştiriyor. Toplumu kamplaştıran, herkesi tek tek fişleyen, hiçbir kriminal hadiseye karışmamış insanları ötekileştirip eski düzenden çok daha ağır hukuksuzluklara maruz bırakan bir hükümetle karşı karşıyayız. 2,5 yıl önce heyecanla sandığa koşarken bunu mu hayal etmiştik?

Yazık! Büyük, çok büyük kandırılmışlık duygusu yaşıyorum