BIST 10.168
DOLAR 32,36
EURO 34,70
ALTIN 2.390,17
HABER /  GÜNCEL

15 Mart senaryosu işte bu kasetler çıkacak

15 Mart'ta hükümet-cemaat savaşında yeni bir aşamaya geçileceği öne sürülüyor. 4 aşamalı plan akıllara zarar.

Abone ol

Günlerdir hükümete yakın medyada 4 aşamalı ve finali 'hükümeti düşürmekle' bitecek bir operasyon dizisinden söz ediliyor.. Peki nedir bu 4 aşamalı plan? Neler olacak? 15 Mart tarihinden sonra Türkiye'yi ne bekliyor?

İddiaya göre bu süreçte kasetler de dahil her yol devreye girecek. En sarsıcı olan ise Muhsin Yazıcıoğlu isminin de bu plana dahil edilerek sokakların yangın yerine çevrileceği iddiası. Dahası da var. İddiaya göre Erdoğan ile Öcalan kaseti de çıkacak.

Ana başlıklarla 4 aşamalı plan şöyle;

1-PKK 4 kentte ortaya çıkacak ve askeri birlik süsüyle poz verecek.
2-SUİKAST : Bu çerçevede Sabancı cinayeti gibi sansasyonel bir isme suikast düzenlenecek.
3-ERDOĞAN-ÖCALAN KASETİ : Erdoğan ile Öcalan'ın telefonda konuştuğu iddia edilip bir takım ses kayıtları servis edilecek.
4-YAZICIOĞLU KASETİ : Erdoğan kaseti çıkartılacak ve Başbakan'ın Yazıcıoğlu cinayetinden sorumlu olduğu iddiası işlenecek. Bunun için haber metinlerinin bile hazır edildiği söyleniyor.

BUNLAR GERÇEK Mİ DEZENFORMASYON MU?

Peki bunlar gerçekten böyle bir plan yapılmış olabilir mi yoksa bir dezenformasyon mu söz konusu? Hükümete yakın kalemlerden Abdülkadir Selvi gibi isimler günlerdir benzer senaryoları yazıp duruyor. Ancak 4 aşamalı plan diye sunulanların ayrıntılarını okuyunca bir dezenformasyon ile karşı karşıya olmadığımızı düşünmemek de imkansız. Kulağa çılgınca gelen bu 4 aşamalı plan iddiası bir psikolojik operasyon da olabilir, bir ön alma çabası da...

KİM BU YASİR KADIOĞLU?

Bu 4 aşamalı planın tamamını veren Hür Haber sitesinde müstear (takma isim) ile yazan Yasir Kadıoğlu oldu. Bu kişinin daha önceki yazıları da hayli ilginç. Genel kanaat istihbarat çevrelerinden biri olduğu ve müstear isimle hükümet-cemaat savaşına dahil olduğu yönünde.










Bu bilgi notunu verdikten sonra 15 MART'a dair çılgın iddiaların ayrıntılarını sunalım;

İLK PLAN : PKK İÇERİSİNDE AYRILIKÇI ÇIKIŞ
TARİH : 15 MART 2014
HEDEF : MİLLİYETÇİ HASSASİYET TAŞIYANLAR İÇİN SOKAĞA HAZIRLIK

PLAN : 15 Mart tarihinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde 4 önemli şehirin (Diyarbakır, Batman, Şırnak ihtimal dahilinde)  en merkezi noktalarında ellerinde kalaşnikof silahları ile çapraz tutuşta birer askeri birlik süsü verilmiş gruplar görüntü verecek. Görüntü şehirlerin kontrolünün kendilerinde olduğu iması taşıyacak. PKK'nın Öcalan'a direk bağlı olan büyük bölümü barış sürecini benimsediği için bu eylemler Şahin kanadı olarak bilinen ve açılımı Kürdistan Özgürlük Şahinleri olan alt örgüt TAK'a yaptırılacak.

2. PLAN : SANSASYONEL SUİKAST!
TARİH : 15 -20 MART 2014
HEDEF : TOPLUMDA GÜVENSİZLİK DUYGUSU

PLAN :  90’lı yılların derin devletinde adeta moda olan suikast girişimleri devreye konulacak. Suikast ya da girişimin Türkiye’de yoğun tepki ve yankı uyandırması için Sabancı suikastı gibi bir plan olabileceği belirtiliyor. Bununla birlikte toplumda geçmiş dönemde olduğu gibi bir güvensizlik, her an her şeyle karşılaşılabileceği algısı oluşturularak sinir sistemi ile oynanacak.

3. PLAN : ERDOĞAN YAZICIOĞLU KAZASI İLE İLİŞKİLENDİRİLECEK
TARİH : 27 MART 2014
HEDEF : ALPERENLERİ SOKAĞA DÖKMEK

“YAZICIOĞLU ÖLÜMÜ SORUMLUSU ERDOĞAN’DIR” DENİLECEK : Bu planın temel hedefi Alperenler'i sokağa çıkarmak.

PLAN : Başbakan Erdoğan, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünden sorumlu tutulacak. Bunun için de kasetler devreye sokulacak. İlk kasette Başbakanlığa kazadan 16 dakika sonra haber verildiği iddiası olacak. Yazıcıoğlu’nun iyi olduğu bilgisinin Başbakanlık tarafından yayıldığı ve arama kurtarma çalışmalarının Başbakan tarafından sekteye uğratıldığı kamuoyuna yansıtılacak.

4. PLAN : ERDOĞAN-ÖCALAN GÖRÜŞMESİ YAYINLANACAK
TARİH :  27 -29 MART 2014
HEDEF : SOKAKTA SİLAHLI ÇATIŞMALAR

PLAN : Hükümet Düşüyor’ başlığı ile hayata geçirilecek planın 4. aşamasında hem çözüm sürecinde katedilen mesafe hem de hükümet ciddi biçimde zora sokulacak. Senaryoya göre bir telefon görüşmesi ortaya çıkarılacak. Telefonlardan birisi Başbakan Erdoğan’ın kriptolu telefonu, ikincisi Hakan Fidan’ın kriptolu telefonu. Fidan’ın telefonunda Öcalan olacak. Ve ikili arasında iki ayrı görüşme yapıldığı yönünde haberler, Erdoğan’ın “MİT bu işleri yapmakla görevlidir. Biz görüşmeyiz” sözleri ile birlikte yayınlanacak. “Görüşmelerden birisi Nevruz mektubu öncesinde diğeri de 3 ay önce basını atlatarak adaya giden heyet görüşmesi gününde yapıldı” denilecek.

O KAYITLARDA NE VAR? : Haber metinlerine kadar tüm unsurları tamam olan ve aynı anda bir çok medya organında yayına alınacak olan, muhalefet liderlerine de servis edilen kayıtlarda Öcalan’ın ‘Operasyonların durması ve kendisinin elinin kolunun bağlı olmasına ilişkin’ şikayetleri ve Erdoğan’ın ‘Gerekeni yapacağız’ dediği iddia edilecek. Eylem için seçilen tarih siyasilerin ekranlara çıkıp kendini anlatamadığı seçim yasaklarının başlangıcına paralel bir sürece denk gelmesi de diğer bir ayrıntı.

(Kaynak : Hürhaber.com)