BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Gülen'e çok ağır lakap: Ev zencisi!

Hakan Albayrak Gülen'i Malcolm X’in ev zencisi tabirine benzetti.

Abone ol

Star si yazarı Hakan Albayrak, Fethullah Gülen'e en ağır benzetmelerden birini yaptı ve Malcolm x'in kullandığı tanımlamalardan biri olan 'ev zencisine' benzetti.

Cemaatin kendisini de dinlediğini hatırlatan Albayrak kendisine iyi davrandıkları zamanlarda arkasından kuyusunu kazdıklarını da iddia etti.

Çok önemli bir ayrıntı: Beni üç yıldır takip ediyorlarmış. Demek ki, daha “cemaat”le aramın iyi olduğu, onlara iltifat ettiğim (sadece Mavi Marmara konusundaki tavırları yüzünden eleştirdiğim) dönemde karar vermişler ipimi çekmeye. “Hakan kardeş, biz seni çok seviyoruz, gel seni Petersburg’da biraz ağırlayalım” filan dedikleri günlerde. Yüzüme gülerken bir yandan da kuyumu kazıyormuş ikiyüzlü kardeşlerim. İyi ama niçin? Ne istemişlerdi benden ve benim gibilerden? Bu sorunun cevabı, Malcolm X’in Ev Zencisi tasvirinde saklı.

 İKİ TÜR ZENCİ VAR

Malcolm X’e göre kölelik devrinde iki tür “zenci” vardı: “Ev Zencisi” ve “Tarla Zencisi”. Tarlada çalıştırılan “zenciler” beyaz efendileri hastalandığında onun ölmesi için, evinde yangın çıktığında da yangını büyütecek bir rüzgârın esmesi için dua ederlerdi. Evlerde uşak olarak istihdam edilen ve diğerlerine göre daha iyi giyinen, daha iyi beslenen “zenciler” ise, beyaz efendileri hastalandığında “Bugün hasta mıyız patron?” derlerdi ve evde yangın çıktığında onu söndürmek için efendilerinden önce koşarlardı…

EV ZENCİSİNİ SANDIĞA GÖMECEĞİZ 

Bana ve benim gibilere, herkesten evvel MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Başbakan Erdoğan’a cephe alan Pensilvanya Hareketi, emperyalist ağa babaları ve bilhassa İsrail rahatsızlandığında “Rahatsız mıyız patron?” diyen, emperyalistlerin çarkına çomak sokulduğunda da o çomağı çıkarmak için emperyalistlerden önce davranan bir “Ev Zencisi” hareketidir.

30 Mart’ta bu “Ev Zencisi”ni efendileriyle beraber sandığa gömeceğiz inşaallah.