BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Dünya basını Elanoyu yazıyor

Dünyaca ünlü Brezilyalı yıldız Elano'nun Galatasaray'a transferi dünya basınında da geniş yankı buldu. İşte dünya medyasından haberler.

Abone ol

Galatasaray, transfer döneminde bombaları arka arkaya patlatmaya devam ediyor. İlk olarak Barcelona'yı Şampiyonlar Ligi Şampiyonu yapan Hollanda ve dünya futbolunun unutulmaz isimlerinden Frank Rijkaard'ı teknik direktörlüğe getirerek büyük yankı uyandıran Galatasaray, Lyon'un Fildişi Sahilli yıldızı Abdul Kader Keita'dan sonra bir başka dünya yıldızını daha kadrosuna kattı.

Sarı-kırmızılılar İngiliz ekibi Manchester City ve Brezilya Milli Takımı'nın yıldız orta saha oyuncusu Elano'yu 4 yıllığına transfer etti.

Transfer haberi sabaha karşı Sarı-kırmızılı kulübün resmi İnternet sitesinden duyuruldu. Günün ilk saatlerinden itibaren Türk medyasında transfer haberi yankı bulduktan sonra Avrupa ve dünya medyası da transferi abonelerine, okurlarına ve izleyicilerine duyurmaya başladılar.

Dünyaca ünlü uluslararası haber ajansı Reuters haberi, 'Manchester City orta saha oyuncusu Elano Galatasaray'a katıldı' başlığıyla abonelerine aktarırken, Fransız haber ajansı AFP, "Brezilyalı yıldız Galatasaray'da" dedi. CNN televizyonu "Elano Manchester City'den Galatasaray'a transfer oldu" derken, ESPN, FOXSports ve BBC de transfere geniş yer ayırdı.

Elano transferi İngiltere Premier Ligi'nin resmi İnternet sitesinden de duyurulurken, The Sun, The Guardian, Daily Mail gibi daha birçok İngiliz gazetesi de İnternet portalları aracılığıyla transferi okurlarına aktardılar.

Dünya çapında milyonlarca taraftar tarafından takip edilen ünlü İnternet haber portalları da (soccerway, teamtalk, eatsleepsport, sportinglife vs*) Elano transferini ziyaretçilerine duyurdular.