BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Dündar ve Özdil Star TV'den koptu

Doğuş Yayın Grubu, Star TV'yi satın almak üzere Doğan Yayın Holding ile anlaşmaya vardı... Uğur Dündar ile Yılmaz Özdil de ayrılma kararı aldı.

Abone ol

Doğan Yayın Holding'ten borsaya gönderilen açıklamada, Star TV'yi bünyesinde barındıran Işıl Televizyon Yayıncılık'ın yüzde 99,99 hissesinin Doğuş Yayın Grubu'na satışına ilişkin sözleşmenin dün akşam imzalandığı belirtildi.

Açıklamada, satış bedelinin 327 milyon dolar olduğu, bunun 151 milyon dolarlık kısmının peşin, kalan 176 milyon dolarlık kısmının ise 2 yıllık vadede ödeneceği kaydedildi.

UĞUR DÜNDAR VE YILMAZ ÖZDİL KARARINI VERDİ

Öte yandan 2008 yılından beri Star TV anchormenliğini yapan Uğur Dündar ile, grubun bir diğer yöneticisi Yılmaz Özdil de televizyonunun satılmasının ardından göreve devam edip etmeyecekleri konusuna açıklık getirdi.

Radyo D'de Hakan Gündüz'e konuşan Uğur Dündar şu açıklamayı yaptı:

"Ben Star televizyonunda çalışmıyordum. Ben ve Yılmaz, Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Star TV'de çalışıyorduk. Yani Star'ın patronu Aydın Doğan olduğu için orada görev yaptık. Doğuş Grubu'nun Star TV'yi almasıyla beraber, benim de Yılmaz'ın da buradaki görevimiz sona erdi. Doğuş Grubu'nun eski patronu merhum Ayhan Şahenk'in bana çok iyilikleri olmuştur. Nur içinde uyusun. Her hangi bir nedenden ötürü ayrılma kararı almadık. Sadece Doğan Grubu'nun içinde kalma kararı aldık. Bundan böyle ben ve Yılmaz Özdil, patronumuz Aydın Doğan'ın vereceği yine görevleri bekleyeceğiz.."