BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.399,98
HABER /  GÜNCEL

Malezya'da zorla fuhuş çetesi çökertildi

Ugandalı kadınları iş vaadi ile kandırıp binlerce kilometre öteye götürerek fahişeliğe zorlayan bir çete ortaya çıkarıldı, 20 kadar kadın kurtarıldı.

Abone ol

Malezya'da polis Ugandalı kadınları fahişeliğe zorlayan Afrika merkezli bir çeteyi çökerttiğini açıkladı.

Ülkenin orta kesimindeki Selangor eyaletinde düzenlenen operasyonda 21 kadının özgürlüğüne kavuştuğu açıklandı. Olayla ilgili olarak ikisi kadın üç kişi de gözaltına alındı.

Yaşları 19 ile 42 arasındaki kadınların Uganda ve Nijerya'daki insan kaçakçıları tarafından otellerde yüksek gelirli işlerde çalışacakları vaadiyle kandırıldığı belirtiliyor.

Ülkelerinden ayrıldıklarında Malezya, Çin ve Tayland'a gönderilen kadınlar, bu ülkelerde herhangi bir ücret almaksızın seks kölesi olarak çalışmaya zorlanmış.

İnsan kaçakçılığının eline düşenlere yardım etmeyi amaçlayan Tenganika adlı Malezyalı kuruluşun başkanı Irene Fernandez, BBC'ye bu kadınların kültürel ve sosyal baskı ve sindirmeye uğradığını anlattı.

Fernandez'e göre, kadınlar Uganda'dan ayrılmadan önce geleneksel büyücüleri ziyaret etmeye zorlanmış, onlar da eğer işverenlerinin sözünden çıkarlarsa, yakınlarının lanetleneceği tehdidinde bulunmuş.

En az bin dolar kazanma vaadiyle kandırılan kadınlar, götürüldükleri ülkelerde günde 5 ile 8 müşteri ile birlikte olmaya zorlanmış.

Yetkililere göre kadınlar için her bir müşteri 100 dolar öderken, alıkonuldukları dairelerden çıkmalarına izin verilmeyen kadınlara hiç bir ödeme yapılmamış.

Aksine, kendilerini başlangıçta işveren olarak tanıtan kişilere, yolculuk karşılığında 7.000 dolar borçlu oldukları söylenmiş.

Irene Fernandez, fahişeliğe direnen kadınların dayak ve tecavüzle karşı karşıya kaldığını da belirtiyor.

Malezya'da insan kaçakçılığı 15 yıla kadar hapis ile cezalandırılan bir suç.

Ülkenin bu alandaki sicili de pek parlak değil. Malezya son yıllarda 3 kez ABD'nin insan kaçakçılığında en kötü sicili olan ülkeler listesinde yer aldı.