BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,76
ALTIN 2.403,03
HABER /  GÜNCEL

Düğün dönüşü katliam gibi kaza

Düğünden dönenleri taşıyan minibüs, yoldaki mıcır nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

Abone ol

MALATYA'nın Arapgir İlçesi'nde düğünden dönenleri taşıyan minibüs, yoldaki mıcır nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Katliam gibi kazada, 8 kişi öldü, 16 kişi ise yaralandı.

Kaza, bugün saat 01.00 sıralarında Arapgir İlçesi'ne bağlı Karababa Mevkii'nde meydana geldi. İlçedeki bir yakınlarının düğününe katıldıktan sonra Suceyi Köyü'ne dönenleri taşıyan henüz sürücüsü ve plakası tespit edilemeyen minibüs, yoldaki mıcır nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada, Aşur İmam Metin, Dilpınar Yaman, Sultan Kuru, Tamam Metin, Latife Açık, Mehmet Özbek, Difroz Yaman ve Sultan Şahin yaşamını yitirdi, Satı Kuru, Gülender Kırık, Zekai Kırık, Hayriye Yaman, Elif Kuru, Gülüzar Elhan, Zeynep Uçar, Hüseyin Açık, Ali Yaman, Ali Yılmaz ve Elif Han Erdem ile henüz kimlikleri tespit edilemeyen 5 kişi de yaralandı.


Yaralılar, olay yerine gelen çok sayıda ambulansla Arapgir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk tedavileri yapılan yaralılardan bazıları Malatya'daki çeşitli hastanelere sevk edildi. Bazı yaralıların hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Korkunç kaza sonrası Arguvan Kaymakamı Aslı Aynaoğlu, olay yerinde incelemelerde bulundu. Kazanın ana yola 500 metre mesafede meydana geldiğini belirten Kaymakam Aynaoğlu, “Aracın sürücüsünün adı henüz tespit edilemedi. Bu üzücü kazada 3'ü olay yerinde 5'i ise hastaneye kaldırılırken toplam 8 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi de yaralandı” dedi.

Kaza sonrası hastanalere akın eden yaralı yakınları, gözyaşlarına boğuldu, sinir krizleri geçirdi.