BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.418,18
HABER /  POLİTİKA

DTP kapatılırsa felaket olur

AK Parti davadan kurtuldu. Bir kapatma davası da DTP'nin başında. Ahmet Türk'e göre DTP'nin kapatılması felaket olur. Neden mi?

Abone ol DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, DTP Parti Meclisi (PM) toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi’nin AKP’yi kapatmamasıyla demokratik değişim için bir fırsat sağladığını söyledi.

DTP’nin de kapatılmaması durumunda, Türkiye’de gerçekten demokratik değişim ve dönüşüm için bir sürecin başlayabileceğini kaydeden Türk, şöyle konuştu:

“Eğer tersi olursa demokratik değişimden söz edilemez. O zaman bu sadece AKP ile devletin uzlaşması olarak önümüze çıkacaktır. Birlikte yaşamayı esas alıyor, mahkemeden bu yönde karar bekliyoruz. DTP’nin demokratik siyasetten men edilmesi, ötekileştirilmesi, sorunların diyalogla çözümüne katkı sunmaz, tam tersi zarar verir. Böyle bir süreç Türkiye için yeni bir kaos, yeni bir kritik süreç başlayacağı anlamına gelecektir.

Bunu bir tehdit olarak söylemiyorum. Halkın duygularında kırılma olacaktır. Bence en büyük felaket budur. İnancın, güvenin sarsıldığı, kucaklamaya müsait olmayan anlayışlarla toplumun kaynaşmasını düşünmek çok zor bir şeydir. Bu bakımdan Türkiye’ye, bizlere, barışa, kardeşliğe zarar vereceğine inanıyorum.”

Ergenekon ve Kürtler

Ergenekon davasıyla Türkiye’nin şeffaflaşmasına katkıda bulunulacağını kaydeden Türk, şöyle devam etti:

“Ergenekon’un beslendiği kaynak kurutulmadan, Ergenekon’un çıkış nedeni olan, Kürt coğrafyasındaki faili meçhul cinayetler ortaya çıkarılmadan, sağlıklı sonuca gidilmeyeceği endişesi içindeyim. Ergenekon’un beslendiği yer Kürt coğrafyasıdır, Fırat’ın doğusudur. Ergenekon, Kürt sorunundan dolayı bu şekilde büyümüş, örgütlenmiş ve iktidarı hedef alacak noktaya gelmiştir.

Davada, geçmişte birçoğu faili meçhul olmak üzere 170 yöneticimizi kaybetmemiz dolayısıyla tarafız. Türkiye’de bugün birileri sanki Ergenekon’u aklamaya çalışan siyaset anlayışı yürütüyor. CHP ve Sayın Genel Başkanı Baykal’ın bugün adeta Ergenekon’un avukatlığını yapmasının mantığını kavramakta zorlanıyoruz. Sayın Baykal bunu nasıl izah edecek? O zaman ’Acaba bir ilişki mi var?’ sorusu akla geliyor. Bunun da ortaya çıkarılması gerekir.”