BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,85
ALTIN 2.513,68
HABER /  GÜNCEL

Deniz taksiye yoğun ilgi

İDO tarafından 10 gün önce hizmete sokulan deniz taksiye, İstanbullular yoğun ilgi gösteriyor.

Abone ol İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş (İDO) tarafından 10 gün önce hizmete sokulan deniz taksiye, İstanbullular yoğun ilgi gösteriyor.

İDO'dan alınan bilgiye göre, deniz taksi, 10 gün içinde 7 bin 528 çağrı aldı. Bu çağrılardan 5 bin 837'si bilgi amaçlı olurken, bin 691'i deniz taksi talebiyle geldi. Hizmette 4 deniz taksinin olması nedeniyle bu taleplerin ancak 441'ine yanıt verilebildi.

İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, yaptığı açıklamada, İDO'nun İstanbul'da 82 noktada bin 200 sefer yapan bir işletme olduğunu ve bu işletme içinde 10 gün önce hizmete sokulan deniz taksinin deniz ulaşımının küçük bir segmentini oluşturduğunu söyledi.

Bu projenin özellikle araç kullanan yolcular açısından önemli olduğunu ve bu projeyi ölçerek, talepler çerçevesinde geliştirmek istediklerini ifade eden Paksoy, 10 gün içinde yaklaşık 7 bin 500 çağrı yapıldığını ve bunlardan yüzde 26'sının deniz taksiyi talep ettiğini belirtti.

Paksoy, bu taleplerden yüzde 25'ine, yani her 4 talebin ancak birine cevap verebildiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

''10 gün olmasına rağmen deniz taksi müşterisine yetişemiyoruz. Demek ki bizim daha birçok deniz taksiye ihtiyacımız var. Zaman içerisinde bunları ürettikçe, İstanbulluların ihtiyaçlarına cevap vermiş olacağız. Doğru bir proje yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İstanbullular bu projeye yürekten destek vermişlerdir. Bu da bizi yüreklendirmiştir. Şu anda 27 noktadan sefer yapıyoruz. Nihai hedefimiz İstanbul'un tüm iskelelerine ulaşmak. Deniz taksi sayısını 2008 sonu itibarıyla 12'ye, 2009 sonunda da 25'e çıkarmayı hedefliyoruz.''

GÜNLÜK KİRALAMA TALEPLERİ KARŞILANMIYOR

Paksoy, deniz taksi taleplerin büyük kısmının kurumsal olduğunu, günlük veya birkaç günlük kiralama taleplerini ellerinde yeterli deniz taksi olmadığı için karşılayamadıklarını kaydetti.

Öncelikle yolculuk taleplerine cevap vermeye çalıştıklarını belirten Paksoy, ''Deniz taksi sayısını 2009'da 25'e ulaştırdığımızda bu tür taleplere cevap verme imkanına sahip olacağız'' dedi.

Paksoy, deniz taksiyle genelde küçük grupların seyahat ettiğini, hafta arası iki yaka arasında, hafta sonu da Adalar'dan çok ciddi talep aldıklarını belirtti.

Henüz gidilmeyen Yenikapı ve Kadıköy'den de talep olduğunu belirten Paksoy, bu hatları da zaman içinde dengeli bir şekilde ilgili kurullarla tartışarak, altyapıyı da hazırlayarak İstanbulluların hizmetine açacaklarını söyledi.

Paksoy, ''İstiyoruz ki sağlıklı, güvenli, konforlu, keyifli bir ulaşımı İstanbullularla buluşturalım. Bunu yaparken kaliteden taviz vermeyelim. Proje kendi içinde gelişsin, yalnız Türkiye'ye değil, dünyaya örnek bir model olsun. Zaman içerisinde müşteri memnuniyetini en üst noktalara taşıyalım ve İstanbul'un ulaşımına çözüm üretelim'' dedi.

Paksoy, internette ''www.deniztaksi.com.tr''ye 11 bin kişinin girdiğini ve bunların 6 bin 500'ünün de kısa yol olarak deniz taksiyi kodladığını belirterek, bunun kullanım oranının daha da artacağını gösterdiğini söyledi.

MÜŞTERİLER MEMNUN

Deniz taksi ile seyahat eden Gönül Kaya da ilk kez deniz taksi kullandığını belirterek, ''Oldukça ferah, rahat, temiz ve uygar bir ulaşım yolu. Herkese öneriyorum. Hem İstanbul'un trafik karmaşasından kurtulmak, hem de keyifli ve kaliteli bir yolculuk yapmak adına'' diye konuştu.

Türkiye'yi ziyaret eden İtalyan turistlerden Domenico Macri de deniz taksinin çok konforlu bir ulaşım aracı olduğunu ve İstanbul'u denizden görmek için bu ulaşım yolunu tercih ettiklerini söyledi.