BIST 10.739
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.428,55
HABER /  POLİTİKA

DTPye göre gaflet olur

"Saflığında da ötesinde gaflet olacaktır" Bu sözler DTP milletvekili Kurtulan'a ait. Nedenini de şöyle açıklıyor...

Abone ol

DTP'li kadınlar adına açıklama yapan DTP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, devletin kendi kurumları arasında oluşturacağı yol haritasına karşı çıktı ve ekledi:

"Türkiye'yi barış ve demokrasiye götüreceğine inanmak saflığın da ötesinde bir gaflet olacaktır."

DTP'li kadınlar, demokratik açılım sürecinde PKK ve terörist Abdullah Öcalan'ın muhatap alınması gerektiğini ileri sürdü.


Aralarında DTP Milletvekilleri Fatma Kurtulan, Ayla Akat Ata, Sevahir Bayındır, Aysel Tuğluk, Pervin Buldan'ın da bulunduğu, DTP kadın belediye başkanları, DTP kadın il genel meclis üyeleri, DTP kadın belediye meclis üyeleri parti genel merkezi önünde bir basın açıklaması yaptı
Açıklamayı okuyan DTP Grup Başkan Vekili Fatma Kurtulan, Kürt sorununun çözüm tartışmalarının başlamasının son derece önemli olduğunu söyledi.

"Çözüm yaklaşımlarının demoktarik bir ortamda tartışılması için, Kürt halkının siyasi iradesinin muhatap alınması, diyalog kurulması bir zorunluluktur." diyen Kurtulan, terörist Abdullah Öcalan'ın muhatap alınması gerektiğini ileri sürdü. Kurtulan, "Toplanan imzalarla yaklaşık 3.5 milyon kişinin önder olarak tanımladığı Sayın Abdullah Öcalan'ın Kürt sorununun çözümü sürecindeki rolünü görmemek de çözümsüzlük siyasetinde ısrar anlamına gelecektir." ifadesini kullandı.

Kurtulan, Kürt sorununun köklü çözümünün ancak demokratik, sivil, yeni bir Anayasa'nın yapılması ile mümkün olduğunu belirtti.

Kurtulan, "Devlet kurumlarının kendi aralarında istişare ederek oluşturacakları bir yol haritasının, Türkiye'yi barışa ve demokrasiye götüreceğine inanmak saflığın da ötesinde bir gaflet olacaktır. Başta Kürtler olmak üzere, tüm Türkiye demokratik kamuoyunun böyle bir gaflet içerisinde olmadığı bilinmelidir." diye konuştu.

Çözüm sürecine girmek için öncelikle güven ortamı yaratılması gerektiğini kaydeden Kurtulan, "KCK'nın ilan ettiği ve uyguladığı eylemsizlik kararına rağmen, askeri operasyonlar aralıksız olarak devam etmekte, her gün cenazeler kaldırılmakta." dedi.


Kurtulan, hükümetin samimiyet sınavından geçtiğini savundu. Bir soru üzerine, sağlıklı bir süreç sağlanabilmesi için akan kanın durması gerektiğini ifade eden Kurtulan, cenazeler kaldırılırken barıştan söz edilemeyeceğini belirtti.