BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ulaşıma yapılan zamda geri vites

Ulaşıma yapılan zam mahkemeye götürüldü. Mahkeme hak verince yapılan zam geriye çekildi. Yeni fiyatlar şöyle;

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara 9. İdare Mahkemesinin verdiği ''yürütmeyi durdurma'' kararı doğrultusunda, EGO otobüsleri, metro ve Ankaray'da çok binişli kartlarda tek biniş ücretini 1,40 liradan 1,39 liraya, tekli binişlerde ise 1,70 liradan 1,69 liraya indirdi.

EGO Genel Müdürü Ömer Ulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UKOME'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantıyla ulaşım ücretlerini yeniden belirlediğini bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin daha önce yaptığı ulaşım zammına, Tüketici Dernekleri Federasyonunca (TÜDEF) ''Yürütmenin durdurulması ve zammın iptali'' talebiyle dava açıldığını anımsatan Ulu, Ankara 9. İdare Mahkemesinin verdiği ''yürütmeyi durdurma'' kararı kapsamında, ''mahkeme kararına uyarak ulaşımda indirime gittiklerini'' söyledi.

Toplu taşımacılık hizmetinde özellikle otobüslerin zararına çalıştığını ifade eden Ulu, şu bilgileri verdi:

''15 Ekim 2008 tarihinde EGO otobüsleri, Metro ve Ankaray'da çok binişli kartlarda tek biniş ücreti 1,40 liraya çıkarılmış, özel halk otobüsleri, minibüsler ve tekli binişlerde ise ücret 1,70 lira olarak belirlenmişti. UKOME'nin son aldığı kararla çok binişli kartlarda tek biniş ücreti 1,39 liraya, özel halk otobüsleri, minibüsler ve tekli binişlerde ise ücret 1,69 liraya indirildi.''