BIST 10.046
DOLAR 32,34
EURO 34,71
ALTIN 2.408,54
HABER /  GÜNCEL

Konuşurum halk iki yakaya dizilir

Kimilerince asrın davası. Böylesi önemli bir iddianamede bir belge var ki şaşırmamak elde değil.

Abone ol

Darbeyle iktidar olacağına inanan avukatın Ergenekon dosyasındaki belgeden: Boğaz Köprüsü üstünde konuşurum, halk iki yakaya dizilir, İzmit, Sakarya ve Trakya da İstanbul'a yönlendirilir...

Ergenekon iddiananesine gerçek üstü belgeler de yer alıyor. Radikal gazetesinden Ertuğrul Mavioğlu 2. iddianamenin ek klasöründe yer alan darbe planlarını yazdı,

Planlar net
Türkiye Cumhuriyeti'nin 61. hükümetinin başbakanının planları net: Üçü hariç bütün TV kanallarının uydu bağlantısını kesecek. Özelleştirilmiş tüm şirketlere denetçi atayacak, onların imzası olmadan iş yapılamayacak. Bankalardan günlük 800 YTL'den fazla para çekmek yasaklanacak, havalimanları kapatılarak tüm uçuşlar iptal edilecek...

Konuşma aşkı
Başbakan, ilk memleketi Yozgat'ta konuşacak, sonra diyar diyar gezecek. 'Bölge halkının desteğiyle emperyalizme yumruğu indirip Kemalizmi ihya edecek konuşma' Diyarbakır'da yapılacak: "Gerekirse Boğaz Köprüsü'nden konuşurum iki yakaya halk dizilir... İzmit, Sakarya ve Trakya İstanbul'a yönlendirilir."

Avukatın kabine listesi
Avukatın kendisini başbakan seçtiği bu listede, içişleri ve milli savunma bakanlıkları dışındaki bütün kabine üyeleri belirlenmiş. Abdullah Topçuoğlu, Kadri Aydınol, Ferit Hakan Baykal, Mehmet Nail Berzek, Bedrettin Mercimek gibi profesörlerin de isimlerine yer verilen kabine taslağında, bazı bakanlıklar kaldırılıyor, bazılarının da adları değiştiriliyor.

Alınacak ilk tedbirler

* Tüm belediye başkanlıklarına makama girişi yasakla.

* Tüm siyasi partilere girişi yasakla.

* Tüm özelleşen firmalara yeni bir amir ata ve faaliyetleri kontrol etsin, imzalamadığı hiçbir işlem geçerli değil.

* RTÜK kanalları koordine etsin, bazılarını uydudan men etsin üç gün için.

* Günlük 800 YTL dışında kimse bankadan para çekemeyecek, internetten dahi işlem yapamayacaklar. Buna uymayan banka memuru 5 yıldan aşağı olmamak üzere ağır para cezası ile cezalandırılacak.

* Banka sahibi ise en az 3 yıl hapis cezası alacak ve bankasına TMSF’ce el konulacak.

* Vergi kaçıran ve SSK ödemeyen 5 yıldan aşağı olmamak üzere ağır hapis ve devletin uğradığı kaybın 5000 katı para cezası ve ödememesi durumunda hapis cezası ile cezalandırılacaktır.

* Tüm vatandaşlardan mal beyanı istenecektir.

* Havalimanı kapatılacaktır. Tüm seferler ve tüm vizeler iptal edilecektir.

* Ülkeye giriş ve çıkışlar kim olursa olsun yasaklanacak ve havalimanlarına Türk uçakları dışında ne uçak inecek ve ne de herhangi bir uçak kalkacaktır.

* Tüm illerde valiler görevden alınacaktır. Yenileri atanıncaya kadar bu görevi İl Jandarma Alay komutanları yapacaktır.

* Tüm illerin, ilçelerin belediye başkanları görevden alınacaktır.

* 1980’den bugüne kadar emekli olmuş ve görevden alınmış (yetkili kişilerin) (...) şahsi mal varlıklarına tedbir konulacaktır.


‘Üç cüz Kuran oku’

Notlara göre, başbakan olacağından son derece emin görünen avukatın bir de günlük planı var. Sabah namazıyla başlayan bu plan içinde, üç cüz kuran, 30 dakika ilmihal, 40 dakika tefsir, 20 dakika hadis okumak var. Günlük planda ayrıca bir saat dil çalışması, en az 250 sayfa muhtelif kitap ile 150 sayfa roman okuma da bulunuyor. Avukat planına her gün annesini mutlaka aramayı, haftada bir gün babasının kabrini ziyaret etmeyi, eve ve çocuklara vakit ayırmayı da dahil etmiş. Kendisine yönelik talimatların bazıları da şöyle: “Çok gerekli olmadıkça yurtdışına gitme, çok gerekli olmadıkça gezme, geçmişte hatırı geçenleri ara, gerekirse onları özel yemeklere çağır ve sohbet et.”