BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN

Fehriye Evcen zekası ile de tam not aldı

Yaprak Dökümü'nün güzel yıldızı üniversite sınavına girdi. Aldığı yüksek puanla da Türkiye'nin en gözde okulunu kazandı.

Abone ol

Fahriye Evcen, Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü kazandı.Kanal D'nin sevilen dizisi Yaprak Dökümü'nde Necla rolüyle dikkatleri üstüne çeken Fahriye Evcen, Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü kazandı.

Köln'deki özel bir dershanede Yurtdışında Çalışanların Çocukları İçin Yükseköğretime Giriş Sınavı'na (YÇS) hazırlanan ve sınavı başarıyla kazanan genç oyuncu, Düsseldorf Heinrich-Heine Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'ndeki kaydını dondurarak annesi ile İstanbul'a taşınmış, daha sonra da oyunculuk dünyasına adım atmıştı.

‘AZİMLİ VE ÇALIŞKAN’

Global Academia'nın sahibi Mahmut Şahin, Fahriye Evcen'in azimli ve çalışkan bir öğrenci olduğunu belirterek, "Fahriye zaten İstanbul'da bir üniversite istiyordu. İyi bir öğrenciydi. Kendisine bundan sonraki gerek iş gerekse okul hayatında başarılar dilerim" dedi.

BOĞAZİÇİ’NİN ÜNLÜLERİ

Birçok ünlü, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi’nin sıralarından geçti. Bunlar arasında komedyen Cem Yılmaz, yönetmen Nuri Bilge Ceylan, şarkıcı Teoman, senarist Gülse Bilsel ve Şarkıcı Nil Karaibrahimgil de var.