BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

DTPli Türkün hedefi korucular

DTP'nin gündeminde Mardin'deki katlim vardı. Bilge Köyü'ne taziyeye giden Ahmet Türk korucu sorununa değindi.

Abone ol

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, 44 kişinin öldürüldüğü Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyüne taziye ziyaretinde bulundu.

DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE KORUCULUK SİSTEMİ YOK

Taziyeden sonra basın mensuplarına açıklama yapan Ahmet Türk, "Birilerinin eline silah verirseniz, kendini bir güç olarak görür ve böyle vahim olaylar ortaya çıkar. Daha önce olduğu gibi Doğu ve Güneydoğu'da bu tür olaylar yaşandığına şahit olduk. Dünyanın hiçbir yerinde koruculuk sistemi yoktur. Koruculuk sistemi devletin güçlerinin yerine geçemez. Öyle bir şey olursa böyle vahim olaylar yaşanır." dedi.

Bölgedeki korucuların mağdur edilmesini istemediklerini belirten Türk, "Bu insanları farklı alanlarda istihdam edelim. Yeter ki insanlar da o silahı alarak kendi çevresindeki insanlara zarar vermeyecek bir anlayışı gerçekleştirelim." diye konuştu.

Yaşanan katliamı tarif etmenin kolay olmadığını kaydeden Türk, sözlerini şöyle sürdürdü:

 "Gerçekten çok yönlü baktığımızda bunun bir töre, bir namus olayı olmadığını görüyoruz. Çok yakın olan akrabaların arasında yaşanan bu olayı doğrusu izah etmek kolay değil. Ancak ülke geneline baktığımızda toplumun bir bütün olarak cinnet geçirdiğini görüyoruz. Ama dikkatle izlediğimizde bu gün, yaşanan olayları tarif etmek mümkün değildir. Kesik başlar, cinayetler, şoförlerin kaçırılması, yani toplum olarak bir cinnettir. Bunun nedenleri nedir? Yıllardan beri sürdürülen savaş halinin insanlar üzerinde oluşturduğu psikolojik bir tahribatı görmemiz gerekir. Toplumsal olarak bunu oturup düşünmemiz gerekir."