BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

DTPli adaya hapis şoku!

Terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan, Mustafa Avci ile bir partili, 10'ar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

Terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan, DTP'nin Merkez Karar Yürütme (MKYK) üyesi ve Adana'nın merkez ilçesi Seyhan Belediye başkan adayı Mustafa Avci ile bir partili, 10'ar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, 23 Mart 2008'de Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'ndaki Nevruz kutlamalarındaki konuşmalarında, terör örgütü propagandası yaptıkları iddia edilen tutuksuz sanıklar Mustafa Avci ve düzenleme komitesi üyesi Ali Karuç katılmadı.

Duruşmada hazır bulunan sanık Ali Karuç'un avukatı, savunmasında,müvekkilinin konuşmasının, bütününe bakıldığında, demokratik bir yapıya sahip olduğunu ve "Sayın" ibaresinin de, hitap şeklinde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti, duruşma sonunda Mustafa Avci ve Ali Karuç'un örgüt propagandası yapmak suçundan önce birer yıl, daha sonra duruşmalardaki tutum ve davranışları lehine indirim yapılarak 10'ar ay hapis cezasına çarptırılmalarına karar verdi.