BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

DTP önünde silah sesleri

DTP Genel Merkezi önünde hareketli anlar. Sokak silah sesleriyle yankılandı.

Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) genel merkez binası yakınında bir el ateş edildi.

'Vatan hainleri' diye bağıran bir kişi havaya ateş açtıktan sonra  kayıplara karıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, DTP'nin Balgat 32. sokaktaki genel merkez binasının önünde bekleyen polisin ihbarı üzerine olay yerine gelen asayiş ve terörle mücadele ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattılar.

Parti genel merkezinin yanındaki binanın bahçesinde bir adet mermi kovanı
bulundu. Bölgeye gelen olay yeri inceleme ekipleri, nereden ateş edildiği ve kurşunun herhangi bir yere isabet edip etmediğini araştırıyor.

İZMİR'DEKİ BOMBAYI PATLATAN, BUGÜN BİZE ATEŞ AÇTI

Olayın ardından, yazılı bir açıklama yapan Demokratik Toplum Partisi Genel Başkan Yardımıcı Mustafa Sarıkaya, “Dün Beytülşebap’ta 12 insanımızı katleden, İzmir’de patlayan bombalar ve bize yapılan saldırının ortak olduğunu düşünüyoruz. Bunların üzerine gidilip failleri açığa çıkarılmadığı sürece Türkiye bu tür siyasi gerilimlerden ve gerçekten sıkıntılı ortamdan kurtulamayacaktır.

"Son dönemde Türkiye’de özellikle devletin yetkili kademelerinin Partimizi hedef haline getiren özellikle toplumdan uzaklaştırmaya, marjinalleştirmeye dönük çabalarının bu tür şeyleri beslediğini düşünüyoruz. Bu tür saldırıların kapılarını açık bırakıldığını düşünüyoruz" dedi

Sarıkaya şöyle devam etti:  “Olayın faillerini göremedik ancak seslerini hepimiz duyduk. Vatan haini diyerek kaçış ayak seslerini duyduk. Komşuların ifadeleri araçla kaçtıklarına dair"