BIST 10.219
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.454,38
HABER /  GÜNCEL

Memur taş kesildi

Memur isyanlarda. Zam oranı düşük olunca protesto kaçınılmaz.

Abone ol

Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası (BÇS) üyeleri, Kamu İşveren Kurulunun toplu görüşmelerde 2008 yılı için memurlara teklif ettiği zam oranını protesto ettiler.

Açıklamanın ardından, gruptan birinin ''memura yüzde 2 zam verilecek'' demesi üzerine ''taş kesildiklerini'' ifade etmek amacıyla sendika üyeleri bir süre hareketsiz kaldılar.

Ellerinde ''Devlet kesesinden sendikaya hayır'', ''Erken ödeme değil bayram ikramiyesi istiyoruz'', ''Yüzde 2 = daha fazla borç'' ve ''Memur açlık sınırında bankalar kredi yarışında'' yazılı dövizlerle Kızılay'da toplandılar.

Sendika üyeleri adına basın açıklamasını okuyan BÇS Genel Başkanı Ayhan Çivi, toplu görüşmelerin ''yetkili sendikaların beceriksizliği'' sonucu memurların aleyhine sonuçlandığını savundu. Ramazan Bayramı'nda memurların yine ailelerine mahcup olacağını ifade eden Çivi, hükümetin memura maaşlarını erken ödemek yerine bir maaş bayram ikramiyesi vermesini istedi.

Bayram masrafları da dikkate alındığında ekim ayının memurlar için çok zor geçeceğini belirten Çivi, bankaların da bunu fırsat bildiğini öne sürdü. Bir kamu bankasının aylık yüzde 1.30 faiz oranıyla verdiği kredinin yıllık faiz oranının yüzde 15.60'a ulaşacağını ifade eden Çivi, memurun alacağı yüzde 2 zamla çekeceği kredinin faizini dahi ödeyemeyeceğini söyledi.