BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.431,41
HABER /  GÜNCEL

DTP baraja karşı çünkü..

DTP Ilısu barajına karşı. Gerekçe tarihi yapılar. Bir de görünmeyen neden var.

Abone ol

Hasankeyf'te yapılması planlan dev Iılısu barajına DTP tarihi yapıları gerekçe göstererek karşı çıkıyor. DSİ yetkilileri ise karşı çıkışın nedenini buldu.

PKK'nın kullandığı yaklaşık bin mağaranın da sular altında kalacağını ve terör örgütünün bölgedeki hareket kabiliyetinin zayıflayacağı iddia edildi..

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) 'Ilısu Barajı'nın yapımına izin vermeyeceğiz' yönündeki açıklamalarını, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın talimatları doğrultusunda yaptığı iddia edildi.

DTP Genel Başkan Vekili Nurettin Demirtaş, önceki gün, gerekirse milyonlarca kişiyi sokağa dökerek barajın yapımına izin vermeyeceklerini açıkladı.

Baraj yapımına karşı çıkılmasının altında PKK'nın geçiş güzergahlarının kapanacağı endişesinin yattığı ileri sürüldü.

22 Şubat 2007'de toplanan Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nda barajın yapımına terör örgütünün geçiş yollarının kapanacağı gerekçesiyle karşı çıkıldığı ifade edildi.

Toplantıya katılan DSİ bürokratları Hasankeyf'in tarihî güzelliklerini yok edeceği için yapımı tartışma konusu olan Ilısu Barajı'nı, "PKK'nın geçiş yolları ve lojistik desteği kesilecek." diyerek savundu.

DSİ bürokratları kurula, PKK'nın kullandığı yaklaşık bin mağaranın da sular altında kalacağını ve terör örgütünün bölgedeki hareket kabiliyeti ve barınma imkanının kısıtlanmış olacağı ifade etti.

Ahmet Dinç, Emrullah Bayrak-Zaman