BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

DSPden Karayalçına destek!

DSP Ankara'da aday çıkarmadı. Karayalçın Sezer'e teşekkür ziyaretinde bulundu. İki lider basının karşısına çıktı.

Abone ol

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'i ziyaret etti. Sezer ve Karayalçın, genel merkezde gerçekleşen görüşmelerinin ardından ortak açıklama yaptı.

Murat Karayalçın, DSP Genel Başkanı Sezer'e 29 Mart yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday göstermemeleri nedeniyle bir kez daha şükranlarını sunmak istediğini belirterek, seçim çalışmaları hakkında bilgi verdiğini söyledi.

Zeki Sezer de Karayalçın'a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar dilediğini kaydetti. Karayalçın'ın hem Türk siyaseti hem de Ankara için önemli işler yapmış, değerli bir siyaset adamı olduğunu vurgulayan Sezer, ''Ankara'nın hak ettiği gibi yönetilmesini içtenlikle diliyorum. Karayalçın'ın Ankara'daki başarıları ortadadır'' diye konuştu. DSP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday göstermediğini hatırlatan Sezer, ''Ankara'nın geleceğinin güzel olması dileğimi tekrar iletiyorum. Ancak partimiz ilçeler ve il genel meclisi için adaylarını belirlemiştir. Onlara da oyumuzu istiyorum'' dedi.

Sezer ve Karayalçın, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin, ''Karayalçın'ın çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Şansını nasıl görüyorsunuz?'' sorusuna Sezer, ''Çok iyi gidiyor. Yasal olarak bir siyasi partinin başka partiyi destekleme olanağı yok ancak Sayın Karayalçın'a başarılar diliyorum'' karşılığını verdi.

Sezer, CHP'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday göstermesine yönelik bir soruyu yanıtlarken de ''artık bu aşamada değerlendirme yapmanın doğru olmadığını'' ifade ederek, partilerin ülkeye hizmet etmenin yanı sıra seçimlere katılmak için de var olduklarını belirtti. Sezer, ''Biz güçlü olduğumuz yerleri zaten alırız'' dedi.

''SEKRETERİN CAMDAN ATILMASI''-

Karayalçın da bir televizyon programında ''1994 seçimlerinden sonra sekreterinin camdan atıldığı'' yönündeki sözlerinin hatırlatılması ve bu konudaki ayrıntıların sorulması üzerine şunları söyledi:

''Bu eski bir olay. 94'te yaşanmış bir olay. Çok sayıda belediye çalışanı Melih Gökçek'in göreve gelmesiyle birlikte ya sürgüne uğradı ya işten çıkarıldı ya pencereden atıldı ya araç saymaya gönderildi ya asfalt şantiyesine gönderildi. Ben bunları Ankaralılar zaten yaşadığı için bu kampanya boyunca dile getirmedim. Ama Melih Gökçek'in 'Murat Karayalçın gelirse belediye işçilerini işten çıkaracak' şeklindeki iddiaları üzerine bu soru TRT-2'deki programda bana sorulduğunda ben de bunu hatırlatıverdim. Yoksa ben bu çerçevede kampanya yapılmasından yana biri değilim. Dedikoduları yaymak yerine ya da geçmişin olaylarının gündeme getirilmesi yerine yapacaklarımızı, Ankara için düzenlemelerimizi anlatarak oy istenmesinin daha uygun olacağını düşünüyorum.''